15 femei DJ pe care trebuie să le cunoști (Galerie FOTO)

Industria muzicii dance nu este un domeniu exclusiv al bărbaților. Există multe femei talentate care s-au afirmat deja, sau care sunt în plină ascensiune.

1. Anna Lunoe, din Australia, este un producător și DJ apreciat, lucrând la început alături de Disclosure și M.I.A. Acum locuiește în Los Angeles și participă la evenimentele organizate de HARD.

dj anna lunoe, 2014 Coachella Valley Music and Arts Festival - Day 3

 

2. Annie Mac

Irlandeza Annie Mac s-a lansat în anul 2004 ca prezentatoare la BBC Radio 1 cu Friday night show, care are acum peste un milion de ascultători. Recent, a început să lucreze și pentru BPM Channel 51 și SiriusXM.

3. Cassy

Cassy a reușit performanța de a lucra la Panorama Bar din cadrul clubului Berghain. A colaborat cu nume de marcă, printre care Luciano și Ricardo Villalobos.

dj cassy, Electric Zoo 2013 - Day 1

 

4.Ellen Allien

Ellen Allien a lansat deja 8 albume și este unul dintre fondatorii casei de discuri Pitch Control, în 1999. Muzica ei este o combinație între stilul techno și electronic experimental.

5.Gina Turner

Gina Turner, care este și instructor yoga, a lansat deja albume la case de discuri celebre, printre care Ultra, Ministry of Sound, Sound Pellegrino.

dj gina

 

https://soundcloud.com/djginaturner/gina-turner-turn-it-up-008-radio-show-april-2014

6.J. Phlip

Jessica Phillippe, cunoscută cu numele de scenă J. Phlip, combină muzica house și techno, aceste influențe avându-și originea în timpul petrecut de artistă la Chicago și Berlin.

7.Luisahhh!!!

Luisahhh!!! s-a născut la New York. După ce a ieșit dintr-o clinică de dezintoxicare, cariera ei s-a schimbat radical, pentru că a început o colaborare cu Louis Brodinski. Astfel, ea s-a mutat la Paris, unde acum lucrează pentru Bromance Records.

dj luisahhh!!!

 

8.Magda

Poloneza Magda a devenit celebră pe scena techno underground din Detroit sub coordonarea lui Richie Hawtin. În anul 2003 cei doi s-au mutat la Berlin, iar Magda a lansat aici casa de discuri Items & Things.

https://soundcloud.com/twsounds/magda-time-warp-promo-mix

9.Maya Jane Coles

Maya Jane Coles a devenit cunoscută în anul 2011, cu single-ul What They Say. A lansat un album de succes și a participat la festivaluri de renume, cum sunt Coachella, Glastonbury, Tomorrowland și Electric Daisy Carnival.

dj maya

 

https://soundcloud.com/mayajanecoles/sam-smith-lay-me-down-maya-jane-coles-remix

10.Mija

Mija a cântat alături de Skrillex, iar de atunci este promovată de șeful OWSLA, cu ajutorul căruia a obținut deja mai multe contracte.

11.Miss Kittin

Franțuzoaica Miss Kittin s-a făcut remarcată în anii 2000 cu piesele Rippin Kittin, Frank Sinatra sau Silver Screen Shower Scene. Recent, ea a demonstrat că se descurcă la fel de bine și la pupitrul de DJ.

12.Nervo

Nervo sunt două gemene care s-au lansat alături de David Guetta și Kelly Rowland, pentru care au compus piese. Printre acestea se numără și single-ul When Love Takes Over, care a câștigat Premiul Grammy. Mim și Liv participă la festivaluri de renume și vor scoate curând și un album.

dj nervo, IDentity At The Palladium

 

13.Nicole Moudaber

Nicole Moudaber, născută în Nigeria, s-a lansat în Liban, iar acum locuiește la Londra, unde este cunoscută drept regina muzicii techno. Albumul ei, Believe, lansat în 2013, a propulsat-o în elita stilului techno.

nicole

 

14.tINI

tINI, născută la Munchen, este cunoscută pentru spectacolele în care lucraeză doar pe vinil. Reprezentația ei este una din cele mai apreciate din Ibiza, tINI fiind invitată și la festivaluri precum Sonar și BPM Festival.

tINI

 

https://soundcloud.com/twsounds/tini-time-warp-promo-mix

15.TOKiMONSTA

TOKiMONSTA, pe numele ai adevărat Jennifer Lee, este prima femeie care s-a alăturat casei de discuri Flying Lotus Brainfeeder, unde a lansat în anul 2010 un LP, Midnight Menu. Apoi a lansat albumele Half Shadow și Desiderium, ultimul la propria casă de discuri, Young Art Records.

Tokimonsta

 

https://soundcloud.com/tokimonsta/tinashe-ft-schoolboy-q-2-on

Sursa: Billboard.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.