André Rieu, violonistul olandez supranumit ”Regele Valsului”, va concerta în Piața Constituției din București pe 12 iunie 2015

Acesta va veni însoțit de cei 60 de muzicieni ce compun Johann Strauss Orchestra, având pregătit pentru publicul din România un repertoriu generos: balade romantice, valsuri celebre și nu în ultimul rând, compoziții semnate de muzicieni români.

Primul concert în România al lui André Rieu va avea loc pe 12 iunie 2015 în Piața Constituției din București. Îndrăgitul dirijor și violonist olandez va încânta audiența cu cele mai frumoase valsuri, balade romantice și multe alte surprize. André Rieu va dirija Johann Strauss Orchestra și va cânta la faimoasa lui vioară Stradivarius.
Îndrăgitul violonist și-a exprimat, de asemenea, nerăbdarea de a cânta pentru fanii din România, povestind despre felul în care muzica și concertele sale transmit oamenilor o stare de bine.
André Rieu a promis că va include în setlistul concertului de la București și compoziții din repertoriul muzicienilor români, aceasta fiind, în opinia sa, o inițiativă firească. În încheierea discursului său, violonistul a mărturisit că și el simte că este latin, găsind similitudini între emoția pe care o trăiește pe scenă și emoția pe care o primește din partea publicului latin.
André Rieu a început să dezvolte pasiunea pentru vioară de la o vârstă foarte fragedă. A început să studieze acest instrument când avea doar 5 ani, fiind fascinat de orchestre. Iubirea pentru muzica clasică a fost moștenită din familie, tatăl său fiind dirijor al Maastricht Symphony Orchestra. După finalizarea studiilor la Music Academy in Brussels, unde a primit diploma “Premier Prix” din partea Royal Conservatory of Brussels, André Rieu și-a început cariera muzicală formând Maastricht Salon Orchestra. În 1987, a pus bazele unei noi orchestre,Johann Strauss Orchestra, astăzi cea mai mare orchestră privată la nivel internațional.
André Rieu susține în prezent turnee mondiale cu casa închisă, fiind ani la rând în Top 20 al celor mai profitabile turnee din întreaga lume, conform clasamentelor realizate deBillboard. Motivul pare a fi unul simplu: modul în care acesta abordează muzica clasică este diferit.

Marius Stefanescu – Fotoreporter  – Radio Deea  😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.