AudioRealism BassLine 2 vs. Novation BassStation

audiorealism_bassline_2_vs._novation_bassstation.jpg

Sintetizatoarele cu un stil analog al sunetului sunt o arma vitala in arsenalul oricarui producator modern  si reprezinta o adevarata provocare pentru emularea digitala. De partea hardware-ului sta Novation BassStation Rack, un sintetizator analog monofonic dublu oscillator, care poate fi cumparat cu aproximativ 150 £. De partea software-ului sta AudioRealism BassLine 2. ABL2 este unul din cele mai reale emulatoare si are un pret de 95  €.

 

Argumente pro si contra:

 

NBS este surprinzator de ieftin pe piata second-hand, desi este un sintetizator analog versatil. Unitatea prezinta oscilatori analogici controlati digital. Restul caii parcurse de semnal este in totalitate analog, livrand o filtrare analog. Manualul NBS include o sectiune despre obtinerea unei linii de bass  autentice stil 303.

ABL2 are reputatia ca ar avea unul din cele mai bune plug-in-uri care emuleaza sunetul 303 de pe piata, si este usor de auzit de ce. Ca si sunet autentic analog, este imposibil de facut diferenta intre varianta software si cea hardware, desi unicul oscilator al ABL2 nu este chiar la fel de versatil ca NBS.

Secventiometrul in pasi de pe ABL2 puncteaza instantaneu peste NBS, care nu are capacitate de secventiere. Secventiometrul in pasi functioneaza aproape identic cu cel de pe 303. Faptul ca exista zeci de pattern-uri techno, acid sau electro integrate, inseamna ca te poti apuca imediat de treaba. La fel ca originalul 303, programarea secventelor de la zero nu este un process in totalitate intuitiv, dar cu putin exercitiu este posibil sa produci un patern acid autentic.

Butoanele si intrerupatoarele de pe NBS fac folosirea lui foarte placuta. Singura problema este ca ele nu sunt automate, asa ca atunci cand incarci un preset ele nu se ajusteaza automat. Desi este un lucru mic, te face sa apreciezi mai mult software-ul.

Castigatorul este…

Prin definitie este imposibil ca un plug-in sa poata crea un sunet cu adevarat analog, insa ABL2 se descurca aproape perfect. NBS ofera putin mai multa versitalitate, dar ABL2 face fata cu usurinta cand vine vorba de emulare 303, ambele recreand sunetul sintetizatoarelor clasice analogice surprinzator de bine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.