Beijingul va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

beijing Beijingul, capitala Chinei, va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, în urma votului membrilor Comitetului Internațional Olimpic, vineri, la Kuala Lumpur, în dauna orașului kazah Almatîi, a anunțat președintele CIO, germanul Thomas Bach.

Beijing va deveni primul oraș care organizează pe rând Jocurile Olimpice de vară (2008) și de iarnă (2022). Metropola chineză a primit 44 de voturi din partea membrilor CIO, la a 128-a Sesiune a forului internațional, față de 40 cât a primit Almatî. Votul a fost efectuat întâi electronic, iar apoi pe hârtie, după ce s-a descoperit că sistemul electronic nu a funcționat, precizează Reuters.

Ediția următoare a Olimpiadei de iarnă va avea loc tot în Asia, în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud).

În ciuda rezervelor legate de candidatura capitalei chineze, probele urmând să fie împărțite între zona metropolitană și stațiunile montane de la Zhangjiakou și Yanqing, care vor avea exclusiv zăpadă artificială.

Patru dintre cele șase candidate inițiale, inclusiv Stockholm și Oslo, s-au retras în timp din cursă, din cauza lipsei de susținere locală și din cauza preocupărilor pentru partea financiară.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.