Campania de împădurire “Plantează în România” dă roade

În data de 26 martie a avut loc prima acțiune de plantare națională din cadrul proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de silvicultură și exploatări forestiere, Mitropolia Ardealului și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

La acest eveniment au participat peste 1200 de oameni, 7 primării, ocoale și direcții silvice din 3 județe și s-au plantat și distribuit 30.000 de puieți. Acțiunea s-a concentrat în principal pe județul Brașov, unde au avut loc atât plantări în șantiere forestiere (Părău, Rudărita și Poiana Mărului), plantări urbane (Victoria, Voila, Drăguș, Cristian, Ticuș, Beclean), cât și distribuție de puieți la corturi special amenjate și amplasate în centrul localităților Brașov, Codlea, Voila, Ticuș și Victoria. De asemenea, Iașiul și Caransebeșul au fost parte din acest proiect, peste 150 oameni participând la acțiuni și plantând/distribuind 10.000 puieți. Reamintim că în data de 16 martie, s-au plantat la Aiud 1000 de puieți împreună cu două colegii din oraș, iar în prima zi din Luna Pădurii, 50 de puieți de paltin au răsărit triumfători în curtea școlii 193 din București.

Anunțăm pe această cale că pe 1 și 2 aprilie au loc noi acțiuni de plantare, în Mioveni, Ilfov și Covasna. De asemenea, 300 școli se vor implica începând de miercuri, 30 martie în proiectul Plantează în România. Preconizăm că la finele acestor acțiuni de primăvară, peste 5000 de voluntari vor participa la acțiuni și vor fi plantați/distribuiți în jur de 150.000 de puieți.

Parteneri și colaboratori: Asociația Creștem Romania Împreună (organizatori), Asociația Agora for Life (organizatori), Asociația Grupul de Intervenție Civică (organizatori), Asociația Aport, Asociația Tinerii din Ziua de Azi, Asociația Edelvais, Asociația Universitaria, Casa de cultură a studenților, Asociația Iașiașa, Asociația Comunitară Nouă ne pasă, New Environmentalist, Organizația Națională Cercetașii României – Grupul Orizont Brasov, Asociația pentru promovarea și dezvoltarea Țării Făgărașului, Asociația Armonia Brassovia Terranova, Asociația Cocoșii de munte, Agent Green, Grup România (partener media). De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Ocolul Silvic Snagov, Ocolul Silvic Pădurile Șincii – Șercaia, Regia publică locală a Pădurilor Săcele, Ocolul Silvic Aiud, Ocolul Silvic Zărnești și Ocolul Silvic Codrii Verzi Pitești, Direcția silvică Iași. Primăriile partenere sunt: Snagov, Covasna, Aiud, Mioveni, Săcele, Drăguș, Victoria, Voila, Ticuș. Caransebeș, Ilieni, Zagon, Valea Crișului, Brad, Petrova, Sângiorgiu de Mureș, Satu-Mare și Alexandru Vlahuță.

Sponsori: Silva Periland (puieți), Technowood (puieți), SC Elmas SRL, Tomasi Group, Tramar SA (transport), Zacusca Labs (web development), Continental, Schaeffler, Siemens, Ertex, Rock Drilling, JetRun

 

Vă invităm, așadar, alături de noi. Fie ca voluntari, susținători sau donatori. Pentru detalii despre județele în care facem plantări în primăvara aceasta, despre organizare sau parteneri/voluntari, ne găsiți pe www.planteazainromania.ro sau pe pagina de Facebook Plantează în România.

Contact: Asociația Creștem Romania Împreună, cu sediul în Brașov, Parcul Industrial Metrom, str. Carpaților nr. 60.

Ne găsiți la telefon 0040 734 596.089, 0040 722 734 883 fax 0040 268 417.164

E-mail: contact@planteazainromania.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.