Designerul Carmen Emanuela Popa și instalația ”flY with pOems” în cadrul expoziției artistei Irina Calotă

Designerul Carmen Emanuela Popa participă cu instalația ”flY with pOems” la expoziția artistei Irina Calotă FineArt de la Galateca, sâmbătă, 28 mai 2016, între orele 17.00-22.00. Iubitorii de artă sunt aşteptaţi în cadrul celui mai nou concept de expoziţie de(spre) artă interactivă, unde pot participa live la crearea unei lucrari din colecţia “fiX mY heART” împreuna cu artista Irina Calotă și invitații săi. Abordând totul cu detaşare sau implicare, umor şi bucurie, expoziţia ”fiX mY heART” este primul eveniment din cadrul proiectului “interactive ART” provoked by Irina Calotă Fine Art şi Galeria Galateca.

„Arta interactivă este un concept nou, o premieră în România, prin care îmi doresc să interacţio12244529_10153762380284294_4963781851005663277_onez direct cu publicul, moment cu porţile galeriei deschise, când vizitatorii, iubitorii de artă vor putea lua parte liberi la procesul de creaţie. Privitorul, de fapt, nu mai este doar un simplu privitor, pentru că arta interac
tivă, asta presupune: implicarea lui în actul artistic. Îmi doresc ca anul 2016, să fie anul zero al expoziţiilor de artă interactivă, în care publicul vizitator iubitor de artă să îşi ia în serios rolul de consumator activ şi să devină parte a actului creativ în sine, ajutând la acel schimb de idei atât de necesar evoluţiei în artă, în mentalitatea artistului şi consumatorului. Vreau ca acest gen de expoziţie cu lucrări de artă interactivă să aibe o recurenţă anuală şi în timp luna mai să devină luna în care putem să vorbim deschis, să împărtăşim, să simţim inima noastră şi de ce nu să ne lăsăm liberi să creăm împreună”,
spune artista Irina Calotă.

Colecția se doreşte a fi o reprezentare vizuală prin economia de culori, roşu, negru, albastru şi totuşi atât de diversificătă şi neconvenţionlă, atât prin materialele folosite la repoziţionarea inimilor decupate, cât şi prin impactul vizual, voit, atât de abrupt al trăirilor interioare. Este o perfectă ilustrare, ce-i permite privitorului să vizualizeze sentimentul trăit al dezamăgirii, pierderii, trădării, înşelării, perspectivă redată vizual prin petele de culoare roşie. Focus point-ul colecţiei fiind reprezentat de mesajele cu un puternic caracter meditativ pozitiv de(spre) artă. Este o colecţie de zece lucrari cu un puternic impact vizual prin decuparea/smulgerea sub forma unei inimi, direct din pânză şi repoziţionarea acesteia prin/cu diferite materiale neconvenţionale precum: fir de bumbac, fir de mohair, fir de sârmă, fir de piele naturală, fir de cânepă, ace de sigurantă, fermoare, etc.

Un element surpriză in cadrul evenimentului va fi instalatia ”flY with pOems” semnată de designerul Carmen Emanuela Popa.

“Propunerea Irinei, de a participa la acest experiment Interactive Art, m-a onorat, iar metafora care a legat aceasta prietenie se referă la inima noastră, prietenul nostru cel mai apropiat căruia oamenii ar trebui să îi acorde cea mai mare atenţie, ea trebuie lăsată sa cânte… doar aşa cântecul ei neîntrerupt poate revela raiurile noastre destinale”, spune designerul Carmen Emanuela Popa.

Focus pointul evenimentului va consta în licitarea unei lucrări semnate Irina Calotă, de către publicul doritor. Lucrarea va fi oferită, în urma tragerii la sorţi, unuia dintre participanţi. Suma astfel obţinută va fi donată, cu ocazia zilei de 1 Iunie, unui grup de copii de la Casa de copii Sf. Gavril din localitatea Popeşti Leordeni, str. Anton Pann nr. 6A. Astfel ei se vor putea bucura de momente relaxante în aer liber, la un centru de echitatie, cu cireşe la urechi şi voie bună.

Pentru mai multe informații: www.irinacalota.comwww.carmenemanuelapopa.comwww.galateca.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.