Casa cazuta din cer, in care toate obiectele sunt cu susul in jos – foto –

Imaginatia bogata si amintirile din copilarie stau la baza operelor fanteziste ale unui artist de origine franceza, una dintre cele mai bizare si celebre lucrari ale sale fiind “Casa cazuta din cer”.

2-exterior casa cazuta din cer creatie artist jean francois fourtouDupa ani de zile de naveta obositoare intre Madrid, unde avea atelierul, New York, unde se mutase intre timp si Paris, unde ramasesera membrii familiei sale, Jean-Francois Fourtou a decis sa se stabileasca definitiv in Marrakesh, capitala Marocului. Astfel, excentricul artist a cumparat un teren de 25 de acri, pe care a inceput sa ridice case parca desprinse din paginile cartilor cu povesti, devenite in scurt timp renumite atractii turistice.

11-dormitor rustic casa cazuta din cer creatie artist jean francois fourtou

“Casa cazuta din cer” este un omagiu adus bunicului sau decedat in urma cu 30 de ani, fiind o reconstituire a locuintei batranului care i-a marcat profund copilaria micului Jean-Francois.

Privind-o cum este intoarsa cu susul in jos, cu acoperisul infipt in pamant, ai senzatia ca cineva a aruncat-o din cer. Accesul in casa se face prin…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/casa-cazuta-din-cer-in-care-toate-obiectele-sunt-cu-susul-in-jos-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.