Constanţa s-a înscris duminică pe harta internaţională a maratoanelor – galerie foto –

Plaja din Constanta  a adunat duminică, 13 aprilie, aproape 200 de participanţi şi câteva sute de susţinători la singurul eveniment sportiv din Europa, organizat în întregime pe nisip.

 

MaratonulNisipului-25Astfel, Constanţa a devenit un reper european în ceea ce priveşte evenimentele sportive de acest gen.

La fel ca în ziua precedentă, când a fost organizată cursa populară, şi astăzi startul a fost dat la ora 11 din dreptul plajei Radio Vacanţa de multiplul campion internaţional la atletism Ilie Floroiu.
“Ne bucurăm că am reuşit să înscriem oraşul Constanţa pe harta internaţională a maratoanelor, cu acest eveniment sportiv organizat integral pe nisip. Mulţumim participanţilor pentru încrederea acordată la prima ediţie. Pe viitor ne dorim ca această competiţie să crească de la an la
an şi să concurăm, de la egal la egal, cu prestigioase maratoane organizate pe plan mondial. Anul acesta am avut un număr total de 180 de participanţi”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele
Asociaţiei Sanasport.
Vremea ploioasă din Constanţa nu i-a oprit pe participanţi din alergare, mai ales că, premiile au fost motivante. La prima ediție a Maratonului Nisipului s-au înscris, printre numeroși iubitori ai
sportului din mai multe orașe ale țării, și sportivi de pe alte meleaguri: din Koreea de Sud au fost 16 participanţi, o participantă a venit tocmai din Japonia, iar competiţia s-a bucurat şi de prezenţa unui
portughez, unui american şi unui irlandez, care la origine este român.
Jae Eun şi Mi Hyun Kim sunt din Coreea de Sud şi lucrează în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Jae are 22 de ani, iar mama sa 42 şi s-au înscris amândouă la una dintre cursele maratonului. “Pe noi sportul ne relaxează, este minte sănătoasă în corp sănătos. Îmi plac foarte
mult plajele voastre, îmi plac oamenii de aici, pentru că sunt foarte deschişi şi ospitalieri. Sportul este parte din viaţa mea şi m-am decis să-mi depăşesc limitele la acest prim maraton la care particip, alături de mama”, spune Jae Eun.
Gheorghe Romaşcanu este pompier în cadrul ISU Dobrogea şi s-a înscris la cursa de 10 kilometri, unde a câştigat un frumos loc II: “Sportul pentru mine înseamnă sănătate, vigoare, am 48 de ani şi nu mă las. Sunt alături de Sanasport de aproximativ 1 an, însă mai am campionate naţionale, europene şi mondiale la care am participat. Unul dintre cele mai frumoase momente este când am ieşit campion mondial la New York acum 3 ani”, a precizat Gheorghe Romaşcanu.

Cursa de 10 kilometri la categoria băieţi a fost câştigată de Cristian Bornaz, care a înregistrat un timp excelent: 41 minute, 42 de secunde. Locul II a fost ocupat de Gheorghe Romaşcanu, iar locul III de Mihai Anton. În cadrul cursei de 10 kilometri fete Elena Urîtu a păşit pe prima treaptă a podiumului cu un timp de 48 de minute, 50 de secunde, locul II a fost obţinut de Maria Niţă, iar locul III de Simona Nour.
Semi-maratonul categoria fete a fost câştigat de Diana Vlad, care a terminat cursa în doar o oră, 54 de minute şi 4 secunde. Andreea Marinescu a ieşit pe locul II, iar Mihaela Biclea a fost ocupanta locului III. Nicolaie Buceanu este cel care a ocupat locul I la semi-maraton categoria băieţi, cu o performanţă de 1 oră, 23 minute şi 9 secunde. Paul Nuţu s-a situat pe locul II, iar Alexandru Pop a fost câştigătorul locului III.
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Szomyu Florin a câştigat maratonul, în 2 ore, 52 de minute, 6 secunde. Pe locul II s-a situat Vasile Tilibaşa, iar Gabriel Iovan a ieşit pe locul III. Hyroko Ogawa din Japonia a câştigat maratonul la categoria fete, in 3 ore, 51 minute si 46 de secunde. Ea este, de altfel, şi singura înscrisă la categoria fete maraton, care a finalizat cursa.
Competiția sportivă s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță care au avut posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 km (4 bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km (2 bucle),
cursa individuală pe distanța de 10 km (1 buclă) și cursa populară pe distanța de 5 km (1/2 bucle).
Premiile, cu o valoare totală de 5000 de euro, au constat în bani, echipamente sportive, alimente, pachete de consultații medicale gratuite, lecții de dans, pachete de acces gratuit la un centru de divertisment de tip paintball/airsoft și premii surpriză.
Maratonul Nisipului a fost organizat de Asociaţia Sportivă Sanasport, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa şi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Parteneri media:

Neptun TV, Digi 24, Cuget Liber, Litoral TV, Dobrogea TV, Telegraf, Plus Communication, Radio Deea, Librăria Cărtureşti, RATC Constanţa, www.evenimente-constanta.ro, JCI Constanţa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.