Cum sa cultivi Floarea Pastelui in gradina casei tale

Cu denumirea inspirata de perioada in care infloreste, adica in preajma sarbatorilor pascale, Floarea Pastelui este o planta perena rezistenta la conditii vitrege, fapt care o face sa fie apreciata de gradinarii din intreaga lume.

floarea pastelui planta perenaUn alt motiv sa o plantezi si tu in gradina este ca radacina sa poate fi folosita in scopuri medicinale.

Aceasta planta face flori de culoare roz, lila sau alb in timpul primaverii. Totodata, frunzele de Florea Pastelui sunt verzi de la inceputul primaverii pana la finele verii. Mai mult, aceasta planta poate atinge la maturitate inaltimea maxima de 0,5 metri.

Floarea Pastelui (Anemone nemorosa) ajunge la maturitate intr-o perioada de 2-5 ani, in functie de zona in care este plantata si de conditiile de dezvoltare. Conform expertilor, o poti planta fara probleme in orice punct cardinal al gradinii tale. In plus, nu trebuie neaparat sa fie ferita de vantul puternic.

Tot ce trebuie sa stii despre plantare si ingrijire:

In lume exista 120 de variante ale speciei anemone. Floarea Pastelui face parte din familia ranunculaceae. Aceasta planta produce…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/cum-sa-cultivi-floarea-pastelui-in-gradina-casei-tale/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.