Fara costuri de roaming din 2016

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Parlamentul European a votat ieri incetarea perceperii taxelor de roaming, in vederea extinderii drepturilor clientilor si facilitarea imbunatatirii serviciilor de telecomunicatii.

Ieri (3 aprilie), Parlamentul European a votat incetarea perceperii taxelor de roaming incepand cu Craciunul anului 2015, ca parte a unei sedinte avand ca scop sustinerea regulilor propuse de Comisia Europeana pentru ,,Continentul conectat” (o piata unica pentru serviciile de telecomunicatii).

Legea ,,Continentului Conectat” a fost propusa de Comisia Europeana in luna septembrie a anului 2013. Scopul acesteia este de a aduce mai aproape piata unica pentru serviciile de telecomunicatii in UE, prin incetarea perceperii taxelor de roaming, garantand un Internet deschis prin stoparea blocarii si degradarii continentului, coordonarea spectrului de licentiere pentru retelele Wireless, oferind clientilor care beneficiaza de Internet broadband o transparenta mai mare a contractelor, facilitand totodata dreptul lor de a face tranzitia catre noi furnizori.

Vice-presedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes a afirmat:

,,Acest vot are scopul de a oferi cetatenilor UE beneficiile care le implica adevarata semnificatie a Uniunii – ridicarea barierelor pentru a le face viata mai usoara si mai putin costisitoare. Cu totii depindem de telefoanele mobile si conexiunea la Internet ca parte integranta a vietii de zi cu zi. Este necesar sa stim ce cumparam, fara a fi jefuiti si sa avem oportunitatea de a ne razgandi. Companiile trebuie sa aiba sansa de a ne servi pe toti, iar aceasta lege faciliteaza acest lucru. Castigul este de ambele parti. In 2010, am promis incetarea taxelor de roaming la sfarsitul anului 2015, iar acum suntem la doar un pas de atingerea acestui scop. Dincolo de bariera vizibila pe care o implica roamingul, acum suntem mai aproape de ridicarea multor alte bariere, astfel incat europenii sa se poata bucura de comunicatii deschise si independente locatiei lor.

Statele membre UE vor continua sa dezbata aceasta lege iar Comisia planifica semnarea unui acord final catre sfarsitul anului 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.