Fotbal – Europa League: Astra Giurgiu – Dinamo Zagreb 1-0

dinamo astra Astra Giurgiu a învins-o pe campioana Croației, Dinamo Zagreb, cu scorul de 1-0, joi seara, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, într-un meci din Grupa D a competiției de fotbal Europa League.

Ghanezul Sadat Bukari (50) a marcat golul Astrei, cu capul, din centrarea japonezului Takayuki Seto. Pentru giurgiuveni a fost prima victorie în grupele competiției și, totodată, o revanșă după eșecul din meciul tur, cu 1-5.

Oaspeții au început mai bine la Giurgiu, iar Rus a fost aproape de autogol în chiar primul minute de joc. Apoi, algerianul Soudani (2) a trimis cu capul, dar balonul a fost prins de Lung.

A urmat o perioadă bună a Astrei, dar Budescu (7) a expediat un șut puternic peste poartă, iar Bukari s-a dovedit complet neinspirat la două ocazii uriașe: în min. 12 a scăpat singur cu portarul Eduardo, dar s-a împiedicat în minge, iar în min. 14, în situație de unu la unu cu lusitanul, a trimis pe lângă poartă.

Soudani a fost din nou periculos (21), iar Wilson Eduardo a ieșit la rampă în câteva rânduri, dar a tras puțin peste poartă (23), apoi portarul Lung a respins balonul expediat de jucătorul lui Dinamo, după care Henriquez a reluat pe lângă țintă. Wilson Eduardo a mai tras o dată peste poartă (25).

Budescu a finalizat și el două acțiuni, nefericit: în blocaj (26) și pe lângă poartă (34).

În debutul reprizei secunde, vicecampioana României a reușit să deschidă scorul prin ghanezul Bukari, lăsat nemarcat, a marcat cu capul din câțiva metri, la centrarea lui Takayuki Seto (50): 1-0.

Dinamo a controlat autoritar meciul în continuare, dar nu a reușit să își creeze situații prea mari de gol. Machado (72) l-a testat pe Lung, dar portarul Astrei a fost la post. Giurgiuvenii, în schimb, au avut câteva contre tăioase, dar Bukari (78) și De Amorim (84) au fost deposedați in extremis, în poziții de finalizare.

Astra, care a gestionat bine finalul, a făcut un joc defensiv excelent și a obținut o victorie meritată, în urma căreia a părăsit ultimul loc în grupă. După acest eșec, Dinamo Zagreb nu mai are nicio șansă de calificare în faza următoare a competiției.

Astra Giurgiu va disputa ultimul său meci din grupă pe pe 11 decembrie, în deplasare cu FC Salzburg.

Astra Giurgiu — Dinamo Zagreb 1-0 (0-0)
A marcat: Sadat Bukari (50).
Giurgiu, stadion ”Marin Anastasovici”
Europa League — Grupa D

Au evoluat echipele:
Astra: 1. Silviu Lung jr — 26. Laurențiu Rus, 15. Cristian Oros, 5. Syam Ben Youssef, 13. Junior Morais — 4. George Florescu, 6. Seidu Yahaya, 8. Takayuki Seto — 9. Gabriel Enache, 19. Sadat Bukari (20. Aurelian Chițu, 90+2), 10. Constantin Budescu (căpitan; 91. William De Amorim, 77). Antrenor: Oleg Protasov.
Rezerve neutilizate: 33. Dănuț Coman — 22. Vassilis Pliatsikas, 23. Joaozinho, 16. Elliot Grandin.

Dinamo: 34. Eduardo — 6. Ivo Pinto, 5. Jozo Simunovic, 87. Jerrmy Taravel, 19. Josip Pivaric — 77. Marcelo Brozovic, 55. Ognjen Vukojevic (10. Paulo Machado, 52), 8. Domagoj Antolic (căpitan) — 2. El Arabi Hilal Soudani, 9. Angelo Henriquez (90. Duje Cop, 68), 28. Wilson Eduardo (11. Junior Fernandes, 55). Antrenor: Zoran Mamic.
Rezerve neutilizate: 1. Antonijo Jezina — 22. Leonardo Sigali, 7. Franko Andrijasevic, 23. Goncalo Santos.

Arbitru: Serghei Lapocikin; arbitri asistenți: Nikolai Golubev, Aleksei Lebedev; arbitri asistenți adiționali: Vitali Meșkov, Aleksandr Egorov; arbitru de rezervă: Tihon Kalughin (Rusia)
Delegat UEFA: Jean-François Crucke (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Stephen Lodge (Anglia)
Cartonașe galbene: Rus (39), Vukojevic (52), Henriquez (60), Cop (78).
AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.