Judo: Larisa Florian, medaliată cu argint la Mondialele de juniori din Florida

judo Sportiva română Larisa Florian a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 52 kg, joi, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida/SUA).

În primul tur, Larisa Florian a trecut de Briana McCracken (Canada), apoi a învins-o pe Hela Ayari (Tunisia), în optimi a câștigat meciul cu Mzia Beboșvili (Georgia), în sferturi a întrecut-o pe franțuzoaica Astride Gneto, a câștigat semifinala cu nipona Mako Uchio, dar a pierdut finala cu Amandine Buchard (Franța).

Tot la categoria 52 kg, Oana Nicolaescu s-a clasat pe locul 7, după victoriile cu Kristine Jimenez (Panama) și Patricia Toth (Ungaria) și eșecurile cu croata Tena Sikic, în optimi, și Jessica Pereira (Brazilia), în recalificări.

Ștefania Adelina Dobre a pierdut în primul tur la categoria 57 kg, în fața elvețiencei Carina Hildbrand.

La masculin, Marcel Cercea (66 kg) l-a învins în runda inaugurală pe peruanul Aldair Barthe Chirrinos, dar apoi a cedat în fața armeanului Arsen Gazarian.

În limitele categoriei 73 kg, Emelmer Szocs și Alexandru Raicu s-au oprit în turul al doilea. Szocs l-a învins în primul tur pe rusul Urușkan Bek Balaev, dar a fost întrecut de olandezul Thierno Balde. Raicu a câștigat la debut în fața suedezului Victor Allansson, pierzând apoi în fața japonezului Yuji Yamamoto.

Larisa Florian a adus a doua medalie delegației României la competiția de la Fort Lauderdale, după bronzul cucerit de Alexandra Pop (cat. 48 kg). România mai are un singur sportiv care așteaptă să intre în competiție, Mircea Croitoru, la cat. +100 kg.

Anul trecut, la Mondialele de juniori de la Ljubljana (Slovenia), România a obținut trei medalii: două de argint, prin Andreea Ștefănescu (categoria 44 kg) și Alexandra Pop (48 kg), și o medalie de bronz, câștigată de Larisa Florian (52 kg).

La competiția din Florida participă 521 de judoka din 72 de țări, 308 la masculin și 213 la feminin.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.