Ochișorii Mariei Maximiuc vor fi operați în Statele Unite

Asociația “Salvează o inimă”: “În numai 30 de zile, am strâns 51.540 de dolari pentru operația fetiței”

11087479_10152900601308515_202533741_nÎn numai 30 de zile de la lansarea campaniei umanitare organizate de Asociația “Salveaza o inimă”, în parteneriat cu Plus Communication și ClickArt, s-au strâns 51.540 de dolari, sumă care o va ajuta pe Maria Maximiuc să vadă pentru prima data în viață. Fetița, în vârstă de doar 8 luni, este programată în data de 27 aprilie a.c., la Spitalul William Beaumont din Detroit (Statele Unite ale Americii), unde va fi operată de dr. Antonio Catone, unul dintre cei mai buni specialiști în retinopatie de prematuritate din lume. Cei peste 50.000 de dolari vor reprezenta costurile intervenției chirurgicale la ambii ochi, transportul, cazarea și analizele post-operatorii, care se vor face in Italia.
“Este o minune! Acum o lună și puțin eram cu moralul la pământ, credeam că micuța noastră nu va reuși să vadă niciodată. Grație Asociației Salvează o inimă și a oamenilor cu suflet din țara asta, visul a devenit realitate. Peste o lună, Maria va reuși să ne vadă și suntem foarte emoționați”, este mesajul Emiliei Maximiuc, mama fetiței.
“A fost o muncă extrem de grea, însă efortul ne-a fost răsplătit. Această fetiță minunată a meritat fiecare efort din partea echipei și din partea oamenilor care au sprijinit această campanie. Sunt mândri că am pus umărul la înfăptuirea acestei minuni și abia așteptăm s-o vedem pe Maria cum ne zâmbește, la întoarcerea din Statele Unite”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă”.

Povestea Mariei Maximiuc
După naștere, medicii au asigurat-o pe mama micuței de faptul că Maria este aparent sănătoasă, însă au menționat că trebuie să se prezinte la un control oftalmologic după o lună de la naștere, control care nu i s-a făcut la externare. La data programată, mama împreună cu fetiţa s-au prezentat la spital însă li s-a spus de către asistente că medicul este plecat în concediu de odihnă. După nici două săptămâni, au revenit la acel control, iar vestea i-a sfâșiat inima mamei: retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, deoarece boala a fost descoperită prea târziu, iar aceasta a avansat foarte rapid.
Doi medici specialiști din Cluj, de la spitalul de Urgență, au încercat, printr-o operație complicată, să-i salveze vederea Mariei, însă fără succes, iar părinților li s-a spus clar, printr-un raport medical, că nu se mai poate opera în țară, singura șansă fiind în Statele Unite ale Americii. De altfel, Spitalul William Beaumont din Detroit este singurul spital din lume care face astfel de operații pentru copii la vârste atât de fragede.
Asociația “Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 17 decembrie 2012, și își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta în campaniile și proiectele noastre și astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.