Pregateste-ti casa de sarbatoare. 5 idei decorative – foto –

Pe vremuri, pregatirea casei pentru Invierea Domnului, cea mai importanta sarbatoare a crestinilor, se facea pana in Duminica Floriilor, cand totul era curatat, aranjat si oamenii isi puneau straie noi, aceleasi pe care le imbracau si in Sfanta Zi de Paste.

aranjament decorativ de paste pentru masa sau pentru pervaz fereastraAceasta datina s-a ratacit in valtoarea timpurilor moderne, credinciosii organizandu-si treburile casnice specifice sarbatorilor pascale mai degraba in functie de programul de la serviciu, decat in functie de traditiile si obiceiurile stramosesti.

decoratiune rustica de paste usa intrare stropitoare de tabla plina cu floriDaca n-ai reusit sa-ti pui casa la punct pana acum, mai ai la dispozitie cateva zile in care sa-ti inchei pregatirile pentru Paste. Iar daca iti va mai ramane timp, dupa curatenia minutioasa si obligatorie si prepararea bunatatilor pentru masa de sarbatoare, il poti folosi pentru confectionarea ornamentelor si decoratiunilor cu care sa-ti impodobesti casa, imbracand-o in straie de sarbatoare.

Pentru confectionarea decoratiunilor handmade cu specific pascal poti folosi oua vopsite, crengute inmugurite sau proaspat inverzite, panglici colorate, manunchiuri de iarba verde, buchetele de flori de sezon, lumanari, bomboane si tot felul de alte maruntisuri care-ti pot pune imaginatia la treaba.

Iata 5 idei decorative simple pe care le poti pune si tu in aplicare, fara prea mare efort:

1. Coronita decorativa pentru usa de intrare

Intampina Sarbatoarea Pastelui impodobindu-ti usa de intrare in casa cu o coronita confectionata din crengute de salcie legate intre ele cu cateva fundite colorate, printre care poti fixa, din loc in loc oua de prepelita vopsite in diverse culori. Pentru a evita spargerea oualor iti recomandam sa folosesti doar coji de ou golite de continut. Gaureste ambele capete ale fiecarui ou cu varful unui ac, apoi sufla intr-una dintre gauri, iar continutul va iesi pe cealalta, lasand coaja goala si intacta.

In locul coronitelor iti poti decora usa cu diverse alte obiecte pe care le poti impodobi cu flori de primavara si…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/5-idei-decorative-pentru-paste-pregateste-ti-casa-de-sarbatoare-galerie-foto/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.