Primul concurs european de ciclism pe nisip

În data de 3 mai 2014, începând cu ora 11.00, Plaja Modern din Constanța se transformă în pistă pentru biciclete. Eveniment unic în Europa, “Doltcini XCO Muncitoresc” reprezintă pentru pasionații de ciclism o adevărată provocare.

10318571_10152166566713515_730105035_nDoltcini România, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Asociația Sportivă Sana Sport și RidersClub aduce la Constanța, pe Plaja Modern, cu ocazia tradiționalei mini-vacanțe de 1 Mai, câteva sute de rideri, care-și vor etala atât “bijuteriile pe două roți” în valoare de mii de euro, cât și echipamentele sportive. Cu mic cu mare, fie că sunt amatori sau profesioniști, cicliștii independenți, dar și cluburile destinate acestui sport și-au anunțat deja înscrierea în acest concurs.
Competiția, adresată atât femeilor, cât și bărbaților, se va desfășura pe două distanțe: de 45 km și de 22,5 km. Traseul este unul de viteză și este compus dintr-o porțiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton și 1,6 km de nisip tasat, cu o diferență de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km.
“În afara faptului că evenimentul este spectaculos datorită locației în care se desfășoară, suntem extrem de bucuroși să îl avem alături pe Florin Georgescu, pe care îl putem numi deja campion (și nu datorită faptului că participă la cursă), ci datorită faptului că a avut curajul să se înscrie în competiție, fiind nevăzător. Florin Georgescu are 38 de ani și ne dă o minunată lecție de viață”, declară Sabin Andoniu, organizator al ineditului eveniment. În 2009, Florin Georgescu, care a pus bazele unei asociații pentru persoanele cu handicap senzorial, a realizat, în premieră pentru România, un semi-tur de țară cu o bicicletă tandem pe distanța București – Sighetul Marmației. A dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial. Și de această dată, alături de Florin, se va afla pe Plaja Modern din Constanța, co-echipierul său, Alexandru Răcănel, în vârstă de 37 de ani. Este singurul nevăzător care participă vreodată la o cursă de ciclism.
Organizatorii au pus în joc premii consistente în bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism, pachete speciale acordate de sponsori, dar și alte surprize. Totodată, va fi organizată și o tombolă pentru toți cei înscriși.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.ridersclub.ro/en/cycling-race/doltcini-xco

Sponsori: Redbull, Isostar, Ciuc, Fi’zi:k, Dirt Bike, Scorbeze, Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, Doltcini Sportswear, Ryders Eyewear

Despre Doltcini Sportswear
Doltcini SPORTSWEAR este o companie belgiana, specializata in producerea si personalizarea de imbracaminte pentru ciclism si alte ramuri sportive cum ar fi: triatlon, duathlon, fotbal, atletism, baschet, volei etc. Doltcini SPORTSWEAR are peste 24 de ani de experienta in fabricarea si personalizarea de imbracaminte de ciclism pentru echipe WorldTour, ProTour si nu numai. Debutul pe piata din Romania s-a facut in anul 2013, an in care produs echipamente atat pentru ciclistii independenti cat si pentru cluburi cum ar fi: VeloRace, Sportul pentru Tine, Bike Gear Brasov, DK Bike, Tribul, Ciclomed, iar in 2014 a imbracat pana in prezent sportivii de la Giant Romania, Velopedia, XC Riders si Daimon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.