Problemele cu drepturile de autor ale DJ-ilor ar putea să dispară

 

dj

Dubset, un nou proiect parțial finanțat de Rhapsody, ajută acum DJ-ii să îșî monetizeze capodoperele.

Cu ajutorul MixScan technology, o platformă inteligentă care recunoaște piesele de giguri, deținătorii drepturilor de autor -DJ-ii, în cazul de față- vor fi alertați cum că piesa lor e folosită și astfel vor trebui să fie plătiți. Totul se întâmplă în doar câteva secunde și eficiența este maximă deoarece MixScan arată și câte secunde din piesă s-au scurs.

Sistemul a fost testat timp de doi ani pe www.thefuture.com si nu numai că a functionat perfect, dar a și strans peste 100.000 de utilizatori.

Astfel că MixScan poate schimba radical regulile jocului, deoarece Dubset estimează că, anual, sunt remixate sau folosite pe seturi peste 120 de miliarde de piese.

În momentul de față, compania este în discuții cu cele trei mari case de discuri și au obținut deja acceptul din partea unor nume mari ca Afrojack, Tiesto sau David Guetta, DJ care au început deja să își treacă producțiile în registrele companiei.

Toata sistematizarea va ajuta DJ-ii să încaseze sume pentru fiecare streaming.

În anul 2012, un raport făcut de EMI Music arăta că peste 650 de milioane de oameni ascultă muzica dance si că 25% dintre aceștia folosesc streaming. Dacă ei folosesc streamul aproximativ 5 ore pe luna, media userilor Rhapsody se apropie de 20 de ore, ceea ce înseamnă 10 miliarde de ore de streaming pe an.

Veștile bune spun ca cifrele sunt mult mai mari decât se credea, iar proiectul promite că va ajuta DJ-ii pe mai multe planuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.