Spectacolul „Rinocerii” regizat de Robert Wilson va fi transmis la Grand Cinema & More

Eugene Ionesco - RinoceriiSpectacolul de teatru „Rinocerii” de Eugene Ionesco, in regia marelui Robert Wilson, va fi transmis in direct de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, in exclusivitate la Grand Cinema & More, pe 2 noiembrie de la ora 19:00. Spectacolul incheie cea de-a 24-a editie a Festivalului National de Teatru.

In cele patru stagiuni culturale gazduite pana acum de Grand Cinema & More, acest spatiu cultural a dobadit o bogata experienta in ceea ce priveste transmisiunile in direct si spectacolele jucate pe scena. De aceea, partener oficial al Festivalului National de Teatru, Grand Cinema & More si-a propus sa ofere experienta de neratat a acestui spectacol-etalon al teatrului vizual si publicului care nu poate ajunge la Craiova in ziua reprezentatiei.
Rinocerii” este una dintre cele mai de seama piese de teatru de avangarda din lume, semnata de marele dramaturg, Eugene Ionesco. Ionesco este primul scriitor de origine romana care a fost numit membru al prestigioasei Academii Franceze.
Robert Wilson, regizorul spectacolului „Rinocerii”, este unul dintre cei mai apreciati artisti de teatru din intreaga lume, fiind nominalizat la premiile Pulitzer pentru dramaturgie. Acest spectacol multimedia avangardist este prima piesa de teatru montata de Wilson in Romania, iar reprezentatiile sale de la Teatrul National „Marin Sorescu” s-au bucurat de recenzii elogioase in randul criticilor.
Transmisiunea spectacolului de teatru „Rinocerii” este posibila si cu sprijinul doamnei Marie-France Ionesco, fiica marelui dramaturg, care va fi prezenta la evenimentul de la Grand Cinema & More.
Mai multe detalii despre spectacolele de la Grand Cinema & More, parte a Festivalului National de Teatru, precum si despre achizitionarea biletelor pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.