S-a lansat proiectul Touristry în România

Recomandarea turistică a lunii mai:
1 zi, 2 castele și 1 hipodrom lângă Paris

11198852_10152978940148515_428190820_nOdată cu aderarea României la Uniunea Europeană, unul dintre cele mai mari avantaje, de care au beneficiat românii, a fost posibilitatea de a călători peste tot în Spațiul European și în lume, la prețuri accesibile unei palete foarte largi de oameni.
Cu toate acestea, mulți români aleg destinațiile turistice “fără a se ghida după factori esențiali în turism, cum ar fi: tarifele rezonabile la granița dintre sezon și extrasezon, numărul și notorietatea obiectivelor turistice într-o anumită zonă de interes sau alte activități de agrement rare sau unice”, declară Alice Udrea, unul dintre cei mai reputați specialiști în turism din România.
Pentru a arăta și fața nevăzută, dar la fel de spectaculoasă, a unor zone turistice ale lumii, Alice Udrea a lansat, în această lună, Touristry (www.touristry.ro) – un proiect menit să prezinte, prin experienta și călătoriile proprii, turismul dincolo de clișee și care i-ar putea ajuta pe mulți turiști români să-și reașeze prioritățile în materie de turism.

Alice Udrea: “Parisul trebuie vizitat primăvara sau toamna”
În opinia specialistului, momentele din an cele mai bune pentru a vizita capitala Franței sunt primavara și începutul toamnei. “În luna mai temperatura este optimă și este o perioadă mai puțin aglomerată din punctul de vedere al circulației turistice. În mai aveți posibilitatea de a vizita obiectivele turistice în tihnă, vă puteți recrea în parcuri superbe, puteți sta la terase sau puteți face o croazieră pe Sena, departe de forfota grupurilor mari de turiști și evitând cozile interminabile pentru cumpararea biletelor de acces”, explică specialistul. Totodată, Alice Udrea afirmă că în această perioadă a anului sunt șanse mai mari să găsim hoteluri disponibile la tarife accesibile.

Fața nevăzută a Parisului turistic: Chateau de Maisons-Laffite, Chateau de Saint-Germain-En-Laye și Hipodromul din Maisons-Laffite . Alice Udrea: “Localitățile din imediata apropiere a Parisului sunt la fel de spectaculoase”
Alice Udrea consideră că localitatile din imediata apropiere a Parisului sunt la fel de spectaculoase ca și obiectivele-simbol ale Parisului și pot fi vizitate chiar și într-o singură zi. Dintre acesta, cele mai spectaculoase sunt Chateau de Maisons-Laffite, Chateau de Saint-Germain-En-Laye și Hipodromul din Maisons-Laffitte. “Fiecare dintre aceste minunate locații au povestea lor și ocupă un loc important în istoria Frantei și a lumii. Acestea se află la o distanta care poate fi parcursă în maxim 30 minute cu trenul din Paris, accesul fiind foarte facil”, afirmă Alice Udrea. De asemenea, specialistul ne sfătuiește să vizităm și celebrul hipodrom din Maisons Laffitte, deoarece acolo se organizează periodic diverse evenimente tematice, destinate copiilor, iar un astfel de eveniment se desfășoară pe parcursul a mai multor zile până la mijlocul lunii mai.

Cât costă să vezi cealaltă față a Parisului?
Cu aproximativ 30 de euro, o persoană poate “evada” din tumultul Parisului și poate vizita cele trei obiective turistice etalon ale localităților din jurul Parisului. “Indiferent de motivul vizitei la Paris, doresc să recomand ca, în măsura posibilităților și a timpului disponibil, turiștii să își aloce câteva ore sau o zi în plus pentru a vizita și aceste obiective. Biletul de tren costă aproximativ 4 euro / persoană / sens, iar biletele de acces în castele costă aproximativ 7 euro. Pentru hipodrom, pachetele de acces la diverse evenimente și activități pornesc de la 5 euro, iar copiii beneficiază de gratuități”, declară Alice Udrea.

***
ALICE UDREA activează în domeniul turismului de mai bine de 10 ani și este inițiatorul proiectului TOURISTRY. Și-a desfășurat activitatea în domeniul hotelier, a condus o firmă de consultanță în management hotelier, care a asigurat servicii de sales și marketing externalizat pentru hoteluri din Romania și Austria. Proiectul TOURISTRY cuprinde secțiuni atât pentru cei pasionați de turism (pentru cei care își doresc o sursă de inspirație pentru vacanțele lor), cât și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în acest domeniu (proiectul prezintă interviuri, cariere în ascensiune, știri, studii de caz, dezbateri, evenimente etc).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.