Tavane joase? Trucuri vizuale pentru a le face sa para mai inalte

Desi de multe ori nu suntem foarte atenti la acest aspect, inaltimea tavanelor cantareste destul de mult in definirea confortului si aspectului unei case, dar mai ales in crearea senzatiei de spatiu.

1-living modern trucuri marire vizuala tavan josĀ Poate ai remarcat si tu ca o locuinta de mici dimensiuni, cu tavane inalte, nu mai pare la fel de mica si dimpotriva ā€“ o locuinta de dimensiuni medii, cu tavane joase, pare mai apasatoare si mai aglomerata.

Stiu ca inaltarea fizica a tavanelor este imposibila in cazul tuturor apartamentelor de bloc si a majoritatii caselor, dar prin aplicarea catorva trucuri vizuale decorative le poti face sa para mai inalte decat sunt in realitate, in acelasi timp creand iluzia de spatiu.

2-spoturi decorative iluminat bucatarie tavan josAlegerea mobilierului:

Mobilierul scund te va ajuta sa obtii inaltime intr-o incapere cu tavanul nu foarte inalt. Spre exemplu, intr-un living poti inlocui biblioteca veche ce ocupa intregul perete cu una moderna si minimalista, compusa dintr-o comoda ampla, desfasurata pe orizontala si cateva rafturi de perete. In acest fel vei mari distanta dintre mobilier si tavan, facandu-l sa para mai inalt decat este in realitate.

Pe de alta parte, si prin montarea unei etajere sau mai multor rafturi inguste dar foarte inalte, ce ajung pana la tavan, vei reusi inaltarea vizuala a spatiului dintr-o incapere.

Marirea vizuala cu ajutorul iluminatului:

Stiut lucru, iluminatul joaca un rol foarte important in decorul oricarei case. Iar intr-o incapere cu tavane joase trebuie sa acorzi si mai multa atentie iluminatului decorativ. In primul rand, renunta la…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/07/tavane-joase-trucuri-vizuale-pentru-a-le-face-sa-para-mai-inalte/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.