Tratamentele cu botox mereu la modă

tratament cu botox doctor Ion Zegrea

Fiecare femeie are modalitatea ei prin care are grijă de tenul și de felul în care arată. Studiile spun că prima impresie se formează în mai puțin de zece secunde, acesta fiind și motivul pentru care imaginea poate să fie uneori parte din succesul nostru personal. Operațiile estetice, tratamentele minim-invazive sau cele cu laser fac parte din arsenalul femeilor și bărbaților de succes sau celebrităților din lumea întreagă, chiar dacă unii dintre ei nu vor să recunoască acest lucru.

Tratamentul cu toxină botulinică rezolvă cel mai rapid și cel mai ușor micile riduri care apar în timp. Este drept, efectul este temporar, însă la nevoie poate să fie acel ceva care să dea feței un aspect întinerit.

”Pacientele mele aleg tratamentul cu toxina botulinică pentru că injectiile se fac rapid, nu necesită timp de recuperare și nu sunt la fel de complicate ca multe alte proceduri cosmetice. Acest tip de tratament se adresează persoanelor cu vârsta între 18-65 de ani. Injecțiile netezesc ridurile produse de încruntare: cele dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte și liniile de expresie din jurul ochilor, care sunt și cele mai vizibile”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Toxina botulinică este produsă în mod natural de bacteria Clostridium Botulinum. Atunci când o cantitate mică de Botox este injectată într-un mușchi, aceasta blochează semnalele nervoase care dictează contracția mușchilor. Efectul este acela de scădere a tonusului și de paralizie ușoară a mușchilor faciali, ceea ce duce la netezirea sau eliminarea ridurilor din piele timp de câteva luni.

”Injecțile cu botox sunt mult mai convenabile și mai puțin dureroase decât alte proceduri pentru reducerea ridurilor și de întinerire, dar trebuie să se țină cont de faptul că efectul este unul limitat. Efectele injecției cu toxină botulinică încep să apară după 48 de ore, sunt complete la 2 săptămâni, și durează între 4 și 6 luni, moment la care, un alt tratament este necesar. După câteva tratamente, efectul toxinei botulinice poate începe să dureze mai mult, uneori între 6 și 8 luni”, mai spune chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Popularitatea preparatelor injectabile cu Botox a crescut rapid în ultimii ani, rapoartele Societății Americane a Chirurgilor Plastici arată o creștere masivă de peste 700% din anul 2000 până în prezent. Este interesant că 10% dintre cei care aleg aceste tratamente minim-invazive sunt bărbați, care preferă să nu spună partenerelor lor că apelează la acest truc estetic.

Un tratament pentru riduri cu Botox costă între 100 și 250 de euro, în funcție de zona asupra căreia se intervine. Pentru detalii suplimentare puteți accesa www.elysium.ro sau Dr. Ion Zegrea.

 

Despre Dr. Ion Zegrea

doctor Ion ZegreaDr. Ion Zegrea este medic specialist de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, membru al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România și International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Dr. Ion Zegrea a absolvit în 1998 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. În 2005, a început specializarea în departamentul de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă din Spitalul de Urgență București – Floreasca sub directa îndrumare a profesorului Ioan Lascar, devenind medic specialist în 2011. A participat la numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale. Are la activ un brevet de invenție premiat cu medalia de Aur la Salonul de Inventica INNOVA Brussels 2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.