Un hambar vechi din piatra transformat intr-o incantatoare casa de vacanta – foto –

Ramasitele zidurilor vechi din piatra ale unui fost hambar in care taranii isi pastrau odinioara granele si imprejurimile pitoresti au fost suficiente pentru a-l convinge pe arhitectul Lluis Auquer sa-si canalizeze toata energia spre transformarea constructiei degradate intr-o superba casa de vacanta, la cererea proprietarilor.

2-piscina si terasa placata cu dusumea de lemn casa din piatra spaniaPiatra si lemnul, prezente la tot pasul, atat in interior, cat si in exteriorul casei din regiunea spaniola Catalonia, sunt personajele principale in povestea transformarii. Pentru a conserva cat mai mult din aerul original al constructiei, bucatile de piatra naturala desprinse din zidurile hambarului vechi, gasite la fata locului, au fost folosite pentru reconstructia peretilor. Iar pentru a inlesni patrunderea luminii in interiorul casei rustice, zidurile groase din piatra au fost inzestrate cu mai multe ferestre si usi din sticla ce fac legatura cu terasa si gradina, ambele imbracate in verdeata.

In timpul verii, usa spre terasa este mai mereu deschisa, astfel incat livingul si bucataria amenajate la parterul casei de vacanta par sa se intrepatrunda cu terasa acoperita de o pergola din lemn. O masa, cateva scaune si o banca inzidita, umbrite de frunzisul bogat al glicinei ce invaluie pergola din lemn, aflate la doar cativa metri de piscina in care se oglindeste cerul albastru, formeaza locul de masa ideal in sezonul cald.

7-bucatarie si living open space stil rustic casa din piatra spaniaInaltimea vechiului hambar a permis amenajarea unui etaj deasupra parterului, unde au fost proiectate doua dormitoare si o baie. Intrarea intr-unul dintre dormitoare este marcata de o spectaculoasa arcada, ramasa din constructia originala, conservata cu grija de arhitect la cererea proprietarilor. Forma arcuita a intrarii pare sa…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/un-hambar-vechi-din-piatra-transformat-intr-o-incantatoare-casa-de-vacanta-galerie-foto/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.