7 piese techno clasice, care l-au influențat pe Matador

Producătorul Gavin Lynch, originar din Dublin, de profesie inginermatador de sunet, a devenit fascinat de muzica techno și și-a ales numele de scenă Matador. S-a remarcat imediat, datorită pieselor lui care se incadrează în stilul clasic techno.

Albumul Play With Me a fost lansat pe 16 martie, ocazie cu care publicația Clash Music prezintă 7 piese de referință, care l-au inspirat pe artist.

1. Agoria, cu piesa La Onzieme Marche, remixată inițial de Phil Kieran, un alt artist irlandez al muzicii techno.

2.Radioslave ft. Danton Eeprom – ‘Grindhouse’ (Dubfire Terror Planet Remix)

Radioslave ft. Danton Eeprom cu piesa Grindhouse este o capodoperă a muzicii techno, spune Matador. Remixul propus de Ali Dubfire este una din piese lui preferate.

3.Renato Cohen – ‘Pontape’

Renato Cohen, cu piesa Pontape este un adevărat clasic al genului. Piesa este mixată în cluburi de către nume celebre, precum Carl Cox sau Marco Bailey.

4.Dave Clarke – ‘Wisdom To The Wise (Red. 2)’

Dave Clarke, cu Wisdome To The Wise a fost una din piesele care l-au influențat cel mai mult pe Matador. Clarke avea un stil industrial, dar cu elemente funk și hip hop.

5.Ben Sims – ‘Manipulated’

Ben Sims, cu piesa Manipulated. Melodia a fost o adevărată senzație când a fost lansată, datorită sunetelor funky/tribale, devenind astfel una din favoritele lui Matador.

6.Trentemøller – ‘Sunstroke’

Trentemoller, cu Sunstroke. În ciuda stilului mai profund și mai serios, această piesă denotă multă energie, spune Matador.

7.Jeff Mills – ‘The Bells’

Jeff Mills, cu piesa The Bells. Aceasta este probabil piesa techno cea mai mixată din toate timpurile. Mills a fost unul din preferații lui Matador, încă de când era un simplu clubber, fascinația pentru stilul lui menținându-se și ulterior.

Sursa: Clash Music

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.