Avicii aduce colaboratori Rock & Roll pentru continuarea albumului “True”

aviciiIn fata usii casei inchiriate de Avicii in Hollywood Hills, sunt 30 de perechi de pantofi si aproape 12 sepci de baseball frumos stivuite. Camera de zi are un PS4 conectat la televizor. Canapelele din piele neagra sunt pline de chitare si gramezi de haine. Arata ca un hotel elegant transformat de un adolescent  si impartit cu prietena lui, Racquel Battencourt, o gasca de prieteni suedezi ce il cunosc pe Avicii din liceu si un mini-pomeranian pe nume Oliver.

Avicii (aka Tim Bergling) a ocupat o camera si a transformat-o intr-un mini studio. Sta inconjurat de ecrane si 6 sintetizatoare, lucrand la continuarea albumului de success din 2013, True. Printre colaboratorii sai de aceasta data se numara Jon Bon Jovi, Serj Tankian de la System of a Down si Chris Martin de la Coldplay. Albumul contine si o piesa cu Billie Joe Armstron, numita “No Pleasing a Woman” cat si un duet reggae intre Wyclef Jean si Matisyahu. „Imi place, dar nu stiu ce sa fac cu ea inca” spune Bergling.

Bergling pregateste zeci de piese din cele aproximativ 70 la care a lucrat. Dupa cum suna, albumul fara nume momentan (care va iesi pe piata la sfarsitul acestui an) preia vibeul albumului „True”, de muzica electronica ce se intoarce la radacini, si il largeste. „Va fi mult mai orientat spre melodii” spune Bergling despre acest nou album. „True a fost o incercare de a aduce muzica electronica in format melodie”.

Avicii isi incepe ziua de lucru in jurul orei 14 si o termina intre miezul noptii si ora 5. Astazi pare obosit si putin slabit. A trebuit sa anuleze aparitia sa la Ultra Festival din luna martie cand a fost internat pentru a se opera la apendice si vezica biliara. „Este greu pentru mine sa castig in greutate. Beau shake-uri dimineata” spune el.

In weekenduri, Bergling zboara in afara orasului pentru spectacole. In urma cu putin timp, a aparut pe prima pagina a ziarelor din Boston, cand 36 de fani au fost spitalizati datorita deshidratarii si a altor probleme medicale. Bergling nu a avut nici o banuiala ce se intampla. „S-a exagerat totul. E nasol pentru ca da muzicii electronice o reputatie proasta.”

Cu atatea lucruri pe cap, Bergling a gasit un confident in Martin. „Chris mi-a fost ca un frate. Ma ajuta si cu nutritionistul.” spune Bergling. Cei doi sunt prieteni inca de cand Avicii a produs „A Sky Full of Stars” pentru Coldplay. „El are nevoie ca totul sa fie perfect. Eu nu sunt asa. Motiv pentru care acum am 70 de melodii”.

Via: rollingstone.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.