B-Boy Marius, noul campion national de breakdance

Dupa castigarea Red Bull BC One Romania Cypher, B-Boy Marius continua drumul calificarilor catre finala mondiala de la Paris.

_DSC6897 (1024x684)16 dintre cei mai buni B-Boy din Romania, alesi in urma unei pre-calificari, s-au luptat in scheme si figuri de dans pentru a deveni nu numai campion national la breakdance, ci si pentru a avea sansa de a reprezenta Romania la calificarile regionale pentru Campionatul Mondial de B-Boying Red Bull BC One care vor avea loc in Croatia. Doar castigatorul calificarilor regionale va avea sansa sa se infrunte cu cei mai buni 15 B-Boy din lume la finala mondiala de la Paris.

_DSC6966 (1024x684) (1)Peste 100 de B-Boy romani au venit plini de speranta la calificarile Red Bull BC One Romania Cypher, in acest week-end la Fusion Arena. Doar 16 dintre ei au reusit sa ajunga in finala nationala. Misiunea cea mai grea i-a revenit juriului format din Yan (Rusia), AirDit (Germania) si Franke (Romania). Exigenta a fost cuvantul care i-a definit pe cei trei jurati, deoarece concurentii au fost nevoiti sa se ridice la standarde internationale, iar de multe ori acestia au mai cerut o runda suplimentara pentru a se convinge cine merita sa mearga mai departe.

_DSC6917 (1024x684) (1)Atmosfera a fost una incendiara, spectatorii aflati la Fusion Arena atat pentru Red Bull BC One Cypher, cat si pentru cea de a opta editie Back in Action, au savurat fiecare miscare a B-Boyilor, dar si un show de trail bike cu atletul Red Bull Robert Kovacs, iar DJ Undoo a ridicat publicul in picioare cu beat-urile sale.

Cei 16 B-Boy intrati in finala ā€“ Lorand Karbula aka Laur, Marius Mates aka Marius, Marius Fanaca aka Fanak, Valentin Predoi aka Duval, Constantin Chirita aka Pyciu, Adrian Turbea aka Piciu, Adrian Ionita aka China, Pavel Radu aka Radu, David Oprea aka Crazy, Andrei Jivan aka Siko, Dan Gusu aka Gushu, Alexandru Costescu aka Risk, Bogdan Nedelciu aka Beat, Alex Huple aka Huple, Florin Tiriboi aka Tiriboi K si Victor Manea aka Junior Rullz si-au scos rand pe rand asii din maneca pentru a impresiona juriul venit de peste hotare.

Cu cat s-a inaintat in competitie, concurentii au venit cu miscari din ce in ce mai spectaculoase si pline de originalitate. Nici atitudinea si creativitatea nu le-a lipsit romanilor care au reusit sa se ridice la pretentiile juriului.

Multi dintre finalisti sunt deja la cea de a treia finala Red Bull BC One Romania Cypher, dar au fost si cativa new entry, printre care s-a numarat si B-Boy Marius, romanul care studiaza la Londra. Acesta s-a impus in finala in fata lui Crazy David.

Despre Red Bull BC One

De la prima editie, in urma cu zece ani, Red Bull BC One si-a dobandit reputatia de a fi primul Campionat unu la unu de B-Boying. Prima intalnire mondiala a celor mai buni B-Boy a avut loc in Elvetia, iar de atunci comunitatea s-a extins enorm, alaturi de renasterea culturii de B-Boying per ansamblu. Redbullbcone.com reprezinta cea mai mare retea online pentru B-Boys si fani; iar evenimentul gazduieste cea mai mare comunitate Facebook din domeniu, avand peste jumatate de million de fani.

Ca o perpetuare a mostenirii acestui eveniment, echipa Red Bull BC One All Stars a fost formata in 2010, crescand de la formula originala de patru, la noua dansatori renumiti la nivel international, toti fiind veterani ai acestei competitii. Acestia calatoresc in jurul lumii pentru a sustine workshopuri de invatare, pentru arbitraj si pentru a participa la battle-uri. In acelasi timp, ei servesc drept sursa de inspiratie si ajuta la educarea noilor generatii prin impartasirea pasiunii si cunostintelor despre B-Boying ā€“ unul dintre elementele originale ale curentului hip-hop.

In 2014, Red Bull BC One se reintoarce la Paris pentru prima oara dupa finala din 2008. Aceasta este locatia perfecta pentru editia cu numarul 11. Aici suntem acasa la Lilou (dublu campion mondial (2005 ā€“ Berlin si 2009 ā€“ NYC) si la Mounir ( 2012, Rio de Janeiro).

Anul trecut am marcat un deceniu de Red Bull BC One si i-am vazut pe cei 8 campioni mondiali in arena, luptandu-se intr-o noua provocare. Milioane de oameni l-au incoronat pe Hong 10, care si-a trecut a doua centura mondiala in palmares.

Foto: Raed Krishan / Red Bull Content Pool

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.