Caravana „Dialoguri la Ţintă” – VIDEO –

În perioada 2 noiembrie – 15 decembrie, în mai multe oraşe din ţară, are loc proiectul “Dialoguri la Ţintă”, organizat de către Asociaţia Generaţiei de Azi. La Constanţa, acesta se va desfăşura în 5 licee, în prima săptămână din noiembrie.

Asociația Generaţiei de Azi, demarează a III-a ediţie a proiectului “Dialoguri la Ţintă”, prin care se doreşte responsabilizarea tinerilor cu privire la rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate, dar şi impulsionarea lor către dezbateri pe diferite teme religioase. Tema acestei ediţii este una generică,
“De la origini până în prezent”. Prin intermediul acestui proiect, tinerii sunt angrenaţi în dezbateri pe teme religioase alături de preoţi – invitaţii speciali ai acestui proiect.
Un alt principal motiv al demersului, este impulsionarea liceenilor de a-şi exprima îngrijorările, trăirile, nelămuriril în raport cu divinitatea, în public, în contextul în care întreaga comunicare a tinerilor se desfăşoară virtual, în reţele de socializare, pe teme care nu sunt în tangenţă cu spiritualitatea, astfel încercându-se şi reducerea distanţei dintre tineri şi biserică.
“După experienţa şi reuşita celor două ediţii anterioare, anul acesta ne-am gândit la o caravană a acetui proiect. Tinerii au foarte multe întrebări, foarte multe curiozităţi, foarte mulţi prieteni, dar nu au cu cine să vorbească. Dacă îi asculţi, nu ai cum să nu rămâi impresionat de profunzimea gândirii lor, iar prin acest proiect, răspunsurile le găsim împreună!” a declarant Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.
La Constanţa, acţiunea va începe Luni, 02 noiembrie de la ora 12.30, la Colegiul Comercial “Carol I” invitat fiind Pr.Valentin Berechet. Marţi, 03 noiembrie de la ora 16.00, la Liceul Teoretic “Traian” invitat va fi Pr.Iulian Isbăşoiu – Asist.Univ.Dr în cadrul Universităţii Ovidius. Miercuri, 04 noiembrie de la ora 17.00, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, invitat va fi Pr.Protos. Maxim Vlad – Asist.Univ.Dr. în cadrul Universităţii Ovidius. Joi, 05 noiembrie de la ora 16.30, la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu”, invitat va fi Pr.Eugen Tănăsescu – Director Media Arhiepiscopia Tomisului. Vineri, 06 noiembrie de la ora 16.00, la Liceul Teoretic “Ovidius”, invitat va fi Pr.Prof.Dr.Ilie Petre – Directorul Seminarului Teologic Ortodox din Constanţa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.