David Guetta a fost numit ambasador muzical al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) 2016.

Pierre David Guetta s-a născut pe 7 noiembrie 1967, în Paris, Franța.

2ede560e5e86e8cf2edaf65f58bea4b6_largeMama sa este de origine belgiană, iar tatăl său a fost un marocan de origine evrească.
David Guetta este un DJ și producător francez de muzică house. Inițial fiind un DJ în cluburi de noapte în anii ’80 și ’90, el fondează Gum Productions și își lansează primul său album, Just a Little More Love, în 2001. Mai târziu, el a lansat albumurile Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007). Din albumul său din 2009, One Love care include hit-urile “When The Love Takes Over” (împreună cu Kelly Rowland), “Gettin’ Over You” (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și “Sexy Bitch” (împreună cu Akon), cel din urmă hit a ajuns în top 5 SUA, iar toate cele 3 hit-uri au ajuns #1 în UK. El a lucrat cu o varietate de artiști dintre care și Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil’ Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer, K’naan, will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

David Guetta a vândut peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă. În 2011 Guetta a fost votat DJ-ul #1 în sondajul ‘DJ Mag Top 100 DJs’.

În 2013, Billboard a clasificat cântecul său “When Love Takes Over” ca fiind colaborarea numărul #1 în dance-pop din toate timpurile.

In anul 2016 , Guetta va crea imnul oficial pentru campionatul european 2016 . Piesa  va  fi lansata inainte de marele eveniment  din 10 iunie 2016.

Iată ce a avut de spus despre ambasadorul muzical nou numit președintele UEFA, Michel Platini:

“Am vrut să lucrez cu David Guetta, deoarece el a dovedit de-a lungul carierei sale, ca poate crea muzica care inspira oamenii din întreaga lume. Muzica lui David are o mare energie, astfel așteptăm cu nerăbdare să vedem și auzii noua piesa .”

Guetta însuși a spus, “Este incredibil de incitant … pentru a face  parte din acest turneu de fotbal imens în țara mea de origine, muzica si fotbalul  merg mână în mână atunci când vine vorba de celebrare și bucurie.”

https://youtu.be/Z5fypR-U9UE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.