De ce sunt controversate festivalurile rave?

ravers_main

În ultimii 10 ani, cultura rave a adus numai pentru economia Californiei de Sud venituri anuale de zeci de milioane de dolari, datorită numeroaselor festivaluri de profil.

Cu toate acestea, există o dezbatere aprinsă pe tema acestor câștiguri uriașe, asigurate de o industrie care alimentează în paralel și consumul de droguri.

Spre exemplu, din anul 2006 până acum, în California de Sud au murit 14 persoane din cauza supradozei de droguri, la petreceri și festivaluri rave.

De multe ori, fanii aduc cu ei droguri precum ecstasy la concerte, iar alții sunt deja sub influența stupefiantelor atunci când vin la petrecere. Prin urmare, aceste spectacole implică o anumită doză de risc.

Promotorii Pasquale Rotella și Reza Gerami, de la Insomniac Inc. și Go Ventures, au fost acuzați de luare de mită în legătură cu cateva petreceri de la Los Angeles Coliseum.

Cei care critică aceste festivaluri susțin că autoritățile ar trebuie să ia măsuri pentru un mai bun control antidrog și pentru stabilirea unor limite clare de vârstă pentru acces.

Ar trebui să fie interzise petrecerile rave ?

Pe de altă parte, dacă ar fi interzisă complet cultura rave, probabil că aceasta ar continua să existe, devenind underground, prin urmare va implica și mai multe riscuri decât acum.

Sursa: Air Talk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.