Disfuncţiile sexuale, efectele epocii “stresului” Eracţia slabă, cea mai întâlnită problemă sexuală

În contextul unei epoci din ce în ce mai stresante, în care mulţi oameni se confruntă cu depresia, problemele de natură sexuală au devenit foarte răspândite, mai ales în rândul tinerilor.

10481797_10152285694523515_1525861522_nDisfuncţia sexuală masculină întâlnită în majoritatea cazurilor (62%) este cea erectil (erecţia slabă sau importenţa), în 21% dintre cazuri este vorba de ejaculare prococe , majoritatea în rândul bărbaţilor tineri, iar 14% dintre pacienţi au probleme sexuale din alte cauze, se arată într-un studiu realizat de echipa medicală a Clinicii On pentru ţara noastră.
Principalele cauze care pot afecta considerabil performanţa sexuală a bărbaţilor sunt cele natură psihologică (stres, depresie, nesiguranţa locului de muncă şi anxietate), dar şi anumite probleme de sănătate (diabet, dezechilibru hormonal sau boli vasculare). Cu toate că din ce în ce  mai mulţi tineri se confruntă cu astfel de disfuncţii care pot avea efecte negative asupra vieţii de cuplu, aceştia evită să vorbească despre problemele lor şi apelează foarte rar la specialişti în domeniu, motivul principal invocat fiind ruşinea. De cele mai multe ori, pentru a înfrânge această stare, partenerul feminin îl însoţeşte pe bărbat la şedinteţele de tratament.
“Majoritatea problemelor de această natură apar din cauza factorilor psihologici, cum ar fi stresul, depresia şi anxietatea, factori predominanţi în actuala societate în care trăim. Tinerii trebuie să înţeleagă că există remediu pentru astfel de probleme, nu trebuie să se simtă stânjeniţi şi trebuie să consulte rapid un specialist. Netratarea la timp a disfuncţiilor de natură sexuală poate atrage după sine neînţelegeri în relaţiile de cuplu sau chiar divorţuri”, declară Manager On Clinic, Aura Manole.

Clinicile On fac parte dintr-o reţea internationala considerată drept numărul 1 în ţară şi în lume (80 de filiale în toată lumea), este specializată în soluţionarea problemelor legate de viaţa sexuală şi se mândreşte cu un procent de reuşită impresionant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.