Festivalul de teatru urban #teatrusubluna prezintă premiera spectacolului “RED,,

Teatrul InDArt prezintă duminică, 19 iulie, premiera spectacolului cu piesa “RED”, de John Logan, în cadrul Festivalului de teatru urban #teatrusubluna, ce se desfășoară în aer liber, la Carol53.

RED facebook“RED” este montat de regizorul Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt, și îi are în distribuție pe actorii Cătălin Stelian și Alin Brancu.

Spectacolul premieră de duminică, 19 iulie, va începe la ora 21.00 și se va desfășura, la fel ca toate spectacolele din cadrul Festivalului de teatru urban #teatrusubluna, în curtea din bulevardul Carol, numărul 53, cunoscută Bucureștenilor ca locație urbană de artă.
“RED” este o dramă despre artiști și actul de creație artistică, o dramă existențială despre percepția artiștilor asupra lumii și a valorilor ei – în speță, despre doi artiști plastici, maestru și elev, în mijlocul unei societăți centrată pe consum, și despre compromisurile pe care le implică asta. Dramele lumii în care artiștii trăiesc, roși de pasiunea și menirea artei lor, sunt altele decât cele ale lumii în care trăiesc restul oamenilor.
Toate acestea vor fi transpuse pe scenă în jocul a doi tineri actori. Cătălin Stelian este actor al Teatrului Evreiesc de Stat și joacă în numeroase spectacole independente de teatru, iar recent și-a făcut debutul regizoral. Alin Bracu, de asemenea apreciat de publicul iubitor de spectacole de teatru independent, este cunoscut și datorită rolurilor sale din show-uri de televiziune.
Montat pentru prima dată la Londra și având premiera internațională în decembrie 2009, spectacolul “RED” s-a jucat o perioadă și pe Broadway, câștigând în anul 2010 premiul Tony pentru cea mai mai bună piesă de teatru. Actorul Eddie Redmayne, interpretul ajutorului artistului plastic în montarea de la Londra, a câștigat un premiu Tony pentru Cel mai bun rol al unui actor într-o piesă de teatru, tot în 2010.

Programul acestui sfârșit de săptămână la Festivalul de teatru urban #teatrusubluna este completat de o comedie, vineri – “Drama pasiunii”, regia Cătălin Stelian, iar sâmbătă de un show de improvizație incendiar, marcă a trupei Grupa Mică.
Festivalul va mai oferi încă o premieră: piesa “Cafeaua domnului ministru”, cu actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte și Eliza Georgescu, duminică 26 iulie, ora 21.00.
#teatrusubluna continuă la fiecare sfârșit de săptămână până în data de 26 iulie și își așteaptă spectatorii cu o propunere complexă de artă, relaxare și distracție – teatru, improvizație, concerte acustice, expoziții de pictură, fotografie și costum de scenă.
Ultimele două week-end-uri de festival vor mai aduce o surpriză: toate evenimentele vor fi și transmise live, pe site-ul www.indart.ro, pentru a oferi unui număr cât mai mare de iubitori de artă ocazia de a se bucura de spectacole.
Detalii despre spectacole și alte informații se pot afla la numărul de telefon 0727.721.722.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.