Filmele de fictiune la Bucharest Jewish Film Festival 2015

Iata care sunt filmele de fictiune ce participa la acest festival aflat la a V a editie, pentru castigarea trofeului best media oferit de Radio Deea .
1. Evadari
Produtie spaniola in regia lui Mercedes Gaspar, distributia fiind una de exceptie avand in prim plam pe Liberto Rabal, Huichi Chiu, Laura de Pedro, Asuncion Balaguer .

2. Adio Bagdad

Productie israeliana , regia fiind semnata de catre Nissim Dayan.

Adio Belgrad! este un film bazat pe romanul scriitorului Eli Amir, care s-a nascut si a crescut in Irak. A petrecut 13 ani scriind cartea, care descrie viata evreiilor din Irak in pragul intemeierii Statului Israel. Un aspect unic a acestei productii este faprul ca actorii vorbesc aproape exclusiv in dialectul arab irakian vorbit de catre evreii si mulsulmanii din Bagdad . Adio, Bagdad! prezinta atmosfera politica volatila din Irak care a afesctat comunitatea evreiasca din Bagdad dupa Farhud-ul din iunie 1941, cand evreii irakieni au fost atacati si ucisi, iar propietatile lor au fost  jefuite.

3. Fericirea infasurata intr-o patura

Film realizat in 2014 , productie Israel avand o distributie remarcanta :

Moris Cohen, Lucy Aharish, Hilla Vidor, Kais Nasif.

Regia : Yosi Artzi .

Dupa o noapte lunga de munca , Bashir se intoarce acasa si o gaseste pe sotia lui, evreica, tinand in brate un copil care nu este al lor .  ,,Acum suntem o familie” spuse aceasta, ,, nu ne vom desparti niciodata”. Bashir nu stie ce sa faca : sa sustina neconditionat prietena sau sa inapoieze copilul mamei sale, o imigranta care l-a abandonatdin cauza amenintarii cu deportarea. Aflii intreaga poveste vizionand acest film  in cadrul  festivalului  .

 

4. Alaturi de ea

Regia acestui film este semnata de Asaf Korman .

Distributie: Liron Ben-Schush, Liat Goren, Varda Ben Hur, Dana Ivgy, Carmit Mesilati Kaplan .

Rachel are 27 ani si o creste singura pe sora sa, Gabby, care sufera de retard mintal. Dupa ce asistentii sociali descopera ca o lasa singura in casa atunci cand merge la serviciu, Rachel trebuie sa si duca sora intr un centru de ingrijire . Rutina zilnica la lui Rachel se  destrama si golol imens lasat de plecarea surorii face loc  unui barbat in viata ei.

5. Croaziera catre paradis

O poveste depre dragoste imposibila dintre Yassi, fost soldat FAI, si Dora, o misterioasa fotografa franceza  care viziteaza Israelul, si incercarea lor de a lasa totul in urma .

Regia este semnata de catre Matan Guggenheim

6.Duna

Pe o plaja parasita  este gasit un barbat care si a  pierdut constiinta . Nu i se cunoaste indentitatea, nu e cautat de nimenisi nu vorbeste. Ruben Vardi, un politist israelian iesit la pinsie, vine la Paris ca sa incerce sa elucideze acest mister. Va reusii acesta acest lucru? Va asteptam in cinema  sa aflati acest deznodamant a filmului in regia lui Yassi Aviram .

7. Profesoara

O productie Israel- Franta  a  anului 2014 .

Regia :  Navad Lapid

O educatoare descopera inclinatia pentru poezia a unui baiat de cinci ani din clasa ei.

Surprinsa si inspirata de acest  tanar, ea decide sa l ajute sa isi dezvolte talentul in ciuda tuturor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.