HALLOWEEN-ul INTERZIS in Sectorul 1 al Capitalei. Exact ca in SIBERIA, Rusia. Si din aceleași motive!

Nu pot sa nu reacționez când cineva, din rea voința, încearcă sa-i răpească copilului meu, dar si altora, o bucurie cat de mica, e vorba aici de „manifestările” de Halloween din scoală.

Mai ales când copilul meu îmi spune cu lacrimi in ochi „Tati, nu este corect, de ce nu mai avem voie sa ne costumam? Trebuie sa faci ceva!”.

Si nu era vorba de cine știe ce activități. Doar purtat costume de spiriduși si zâne, măscuțe, pălării haioase de vrăjitoare, dovleci din hârtie pictați, fantome si ce au mai făcut copii la grădinița si școala in anii trecuți. Fără sa afecteze orele de curs!

Nu știu care este situația in alte sectoare ale Capitalei, dar in Sectorul 1, Școala Nr. 12 Herăstrău, in urma unei „informări” trimise inspectoratului școlar al S1 si MEC de APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie , conducerii scolii i-a fost interzisa la ședința cu inspectorii organizarea in scoală a oricăror manifestări de Halloween 2015. „Ce a fost nebunia aia la voi in școala anii trecuți?” „Nebunia aia”: decorațiuni cu dovleci in toata scoală, concursuri de sculptat dovleci, costume, spectacole… O zi in care copii au venit cu plăcere la scoală. O zi care a creat amintiri. Amintiri care nu se șterg așa ușor.

Inspectorii școlari au fost însă suficient de inteligenți încât sa nu dea nimic in scris. Dar ordinul e ordin, chiar si verbal.

Mizeria asta cu interzicerea e o dovada de potenta a APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie. Unde, surprinzător sau nu vicepreședinte este/era Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației. Iar președinta organizației APOR sector 1 dna Ioana Popescu, este membra a asociației de părinți si mai nou preda religia la noi in scoală. „Ghinion” cum ar spune cineva celebru.

Doamna profesoara de religie si președinte APOR S1 , este ferm convinsa ca daca nu interzicem acum Halloween-ul, copii „se vor apuca de droguri”. Este la fel de convinsa ca ea „are dreptate in aceasta privința, deoarece a reușit sa convingă inspectoratul școlar si Ministerul Educației”. Argumentul de gratie: in regulamentul școlar scrie doar despre uniforma nu si despre costumele de zâna! Cum sa vina copii îmbrăcați așa? In plus, e sigura ca vrăjitoarele din legende si povesti sunt rele si au o influenta nefasta asupra minților copiilor! Si cum propriul sau copil învață in școala noastră, si nu vrea sa-l expună unor asemenea ”influente nefaste”, s-a gândit împreuna cu cei câteva sute de membri APOR, sa interzică ceea ce nu înțelege.

Mai lulte detalii aici : http://arhiblog.ro/halloween-interzis-sectorul-1-capitalei-exact-siberia-rusia-aceleasi-motive/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.