19.00 – House Addiction Live with Mihai Cristian

DJ Noquit - Mihai Cristian

DJ Noquit - Mihai CristianSalut ma numesc Mihai Cristian si si mixez sub numele Dj Noquit.

 

In urmatoarele randuri voi incerca sa ma fac cunoscut printr-o scurta autobiografie. Nu ma pricep la compuneri si povesti ci mai degraba la sinteze asa ca voi face o scurta sinteza:

– primul contact muzical a fost la varsta de 4 ani cand am primit cadou un walkman si 2 casete cu Michale Jackson

– in timp colectia de casete s-a marit treptat

– mi-a placut foarte mult muzica clasica si artisti precum Bon Jovi, Prince, Madonna, Metallica, ABBA, Queen, U2, The Police, George Michael etc, ei mi-au incantat urechile pana la varsta de 10-12 ani.

– dupa astea am intalnit alte diverse genuri musicale printre care hip-hop, rap, disco, dance

– intre timp faceam tot felul de inventii cu caracter muzical

– confectionam incite acustice, pre-amplificatoare din pick-up-ul vechi al bunicilor si mixtape-uri inregistrate la casetofonul Sharp… da, cel rosu

– pana aici am ascultat si indragit toate genurile si toate melodiile

– datorita unei probleme cu cd-playerul unui prieten si anume: se rupsese o mini balama de la capacul de protectie, a trebuit sa ii cumpar altul nou. Pana la urma fost ok pentru ca eu am ramas cu al lui si imi doream foarte mult un cd-player, ma saturasem sa derulez casetele pana la melodia preferata.

– genul house l-am intalnit prin Sash! si a lui melodie “Adelante”, primul track dintr-un release de Craciun de la Popcorn prin 2000-2001, ma rog mai erau si alte melodii interesante dar nu le mai tin minte asta m-a fascinat si le-a detronat pe toate.

– la scurt timp dupa asta plimbandu-ma prin Muzica cu niste prieteni am gasit un cd numit House Nation, foarte frumos colorat si cu niste artisti despre care nu stiam nimic ” hmmm interesant ” . Am cumparat acel cd Vol.1 dupa care am continuat sa le iau pe toate pana la vol 11.

– in aceasta perioada pot spune ca House-ul a inceput sa ocupe 50% din play-listul meu, restul de 50% era completat de oldies, hip-hop, rap, dance.

– pot spune ca am ascultat si indragit toate genurile musicale dar intotdeauna am fost singur-ul din gasca mea care la petreceri punea si altceva in afara de ” muzica de petrecere ” ( 2002-2005 )

– house-ul incepe sa imi placa mai mult si mai mult, iar artisti ca ATB, Sonique, Silver, Benny Benassi, Bomfunk Mc’s, Tiesto, Armin Van Buuren, David Waxman, David Guetta, Eric Prydz, Sia, s.a.m.d au contribuit la asta.

– usor usor in timp ce cultura house incepea sa se defineasca din ce in ce mai bine in Romania acest procentaj a crescut pana in momentul de fata undeva la 95%

– intotdeauna am fredonat si dat din cap cand aud o melodie ce imi place, intotdeauna m-am gandita la o alta melodie in locul uneia care nu imi place si intotdeauna mi se face pielea de gaina la un sound nou.

– niciodata nu am stat sa ma gandesc mai bine asupra dj-ingului, m-am axat pe un alt hobby al meu, PC-ul.

– muzica a fost o pasiune careia nu i-am acordat foarte multa atentie voita, dar i-am acordat multa atentie involuntar prin faptul ca o ascultam tot timpul

– Canalul de youtube al unei persoane numite Ellaskins a fost una dintre marile descoperiri pe internet

– Cine este Ellaskins si ce am gasit eu pe site-ul lui? Johnathan Lewis pe numele lui real, este un dj din Marea Britanie care a facut foarte multe filmulete tutoriale despre arta de a mixa. A fost prima persoana care s-a gandit sa faca cursuri interactive online despre cum si ce trebuie sa faci pentru a mixa corect.

– Timp de 3 saptamani m-am uitat la toate filmuletele lui, a fost prima oara cand am luat contact cu un dj, a fost prima oara cand am vazut cu adevarat ce face un dj in spatele pupitrului. Pot spune ca dupa ce am vazut toate filmele si am inteles despre ce este vorba, m-am gandit cu adevarat daca vreau si daca pot sa fiu dj, si nu doar un simplu dj, ci un dj foarte bun, indragit si iubit de toata lumea. Si raspunsul meu a fost DA! categoric DA vreau si pot!

– Si am inceput prin am cumpara un set de playere cdj100s un mixer behringer dx626, ieftin si bun pentru a incepe treaba.

– Mai departe am vazut o prezentare a lui Richie Hautin despre set-up-ul lui digital, imediat am vandut setul analog si am achizitionat unul digital avand la baza Traktor Pro, pot spune ca mi-a deschis noi orizonturi si noi posibilitati in arta de a mixa.

– Dupa cum probabil v-ati dat seama mixez muzica house, doar muzica house, trebuie sa precizez ca house-ul are mai multe ramuri acum decat acum 10 ani pentru mine este tot house dar acum mai general se numeste underground house.

– Influente si gen musical abordat: house, vocal-house, tech-house influente din minimal-tech, techno si progresive house.

http://youtu.be/3YO3Ozqypdg

 

House Addiction live

– este ultimul proiect pe care l-am inceput la Radio DEEA, primul post de radio din Romania ce a abordat cultura clubbing.

IMG_8446-Edit

 

Site-uri unde puteti fi la curent cu evenimentele si update-urile mele

http://www.facebook.com/pages/DJ-NOQUIT/363321132609

http://www.mixcloud.com/dj_noquit

http://www.ilovehousemusic.com/noquitdj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.