O nouă meserie prinde avânt în România

Formator: “Poate câștiga lejer 6.000 lei pe lună, în primii doi ani de activitate”

10904680_10152783921513515_272894704_nÎn contextul în care România are una dintre cele mai mari rate de șomaj în rândul absolvenților de studii superioare din Uniunea Europeană (7,1% potrivit ANOFM), există câteva specializări care reușesc să creeze locuri de muncă plătite ca în Occident. Dintre acestea, o profesie care a devenit la mare căutare în Vest, câștigă din ce în ce mai mare teren pe piața românească. Meseria de psihoterapeut integrativ erskine reușește să îi țină pe absolvenții de psihologie să profeseze în țară, iar câștigurile pe care aceștia le generează depășesc 6.000 de lei pe lună, în primii doi ani de activitate, susțin formatorii din domeniu.

Ce reprezintă profesia de psihoterapeut integrativ erskine?
Psihoterapia integrativă erskine este o specialitate medicală care se desfașoară, în general, în regim privat și unde oamenii vin să-și trateze toate problemele emoționale generate de ritmul de viață trepidant, specific secolului XXI. “Oamenii intră în cabinet, dar nu se așează pe o canapea, așa cum ați văzut în filme, ci stau față în față cu psihoterapeutul și vorbesc despre ceea ce îi supară sau își doresc. Lucrurile care se spun în cabinetul de psihoterapie integrativă au legatură cu viața, cu crizele existențiale, cu problemele de cuplu, dar și cu aspecte mai dure, cum ar fi depresia, anxietatea, atacul de panică, tulburările alimentare sau de somn”, declară psihologul Camelia Stavarache, președintele Asociației pentru Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine).

Cum ajungi psihoterapeut integrativ?
Psihoterapeutii integrativi erskine urmează cursurile postuniversitare la Asociația de Psihoterapie Integrativa (Școala Erskine), în principal fiind absolvenți de medicină sau psihologie, ne spune formatorul. “Cursanții au nevoie de trei calități, de o investiție de doi ani din viata lor și o motivație puternică pentru a ajunge să aibă succes în această meserie. Cele trei calități sunt: inteligența peste medie, creativitatea înaltă și un bun echilibru emoțional. Prima etapă de formare durează doi ani, cursurile sunt intensive (1 weekend/lună) și, dacă au trecut cu brio examenul final, își pot deschide propriul cabinet. Urmează apoi, o perioadă practică de minim 1 an, similară rezidențiatului”, declară președintele Camelia Stavarache. Totodată, formatorul ne spune că această profesie este foarte bine remunerată, iar în primii doi ani de activitate, cabinetul poate atinge venituri mult peste media României, de 5-6.000 de lei pe lună.
În 2015, primul curs de formare în psihoterapie integrativă va avea loc în București, în perioada 28 februarie – 1 martie, iar în Constanța, în perioada 28-29 martie. Programele de formare sunt organizate de Asociația de Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine), sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) și de Asociația Internațională de Psihoterapie Integrativă (IIPA), iar absolvenții pot obține și Certificatul Internațional de Psihoterapeut Integrativ.
Cursurile se vor desfășura după programa Institutului de Psihoterapie Integrativă de la New York, folosind Simulatorul PSI – un model unic în România și interacțiunea cu pacienții reali. Înscrierile se pot face pe website-ul www.formarepsihoterapie.ro

Formatori internaționali îi pregătesc pe viitorii psihoterapeuți integrativi români
Cursurile vor fi susținute de formatori reputați la nivel mondial, dintre aceștia îl amintim pe părintele psihologiei integrative și președintele fondator al Asocației Internaționale de Psihoterapie Integrativă (IIPA), Richard Erskine. Din echipa de formatori mai fac parte Anthony Janetty (SUA), Elena Guarella (Italia) și Amaia Mauritz (Spania), membri din Consiliul de conducere al IIPA și presedinți de asociații de psihoterapie integrativă în țările lor. “Cea mai importantă oportunitate pentru cursanți este de a lucra cu Richard Erskine, laureat cu doua premii Erc Berne, un fel de Nobel în psihologie. De asemenea, în perioada supervizării, asociația pune la dipoziție gratuit, cabinete și pacienți absolvenților săi”, declară psihologul Camelia Stavarache, președintele Asociației pentru Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.