S-a lansat concursul de eseuri “Identitate românească în spațiul european” dedicat tinerilor din Ucraina

Proiectul, derulat în parteneriat cu Ambasada României la Kiev, Consulatele Generale ale României la Cernăuți și Odesa și Consulatul României la Slatina (Transcarpatia), se desfăşoară în perioada 19 decembrie 2016 – 28 februarie 2017, timp în care elevii și studenții români din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia pot trimite lucrările la adresa de e-mail: eseuri2016@gmail.com până la 28 februarie 2017, inclusiv.

Cei care doresc să se înscrie în concurs sunt rugați să trimită un singur material, care să conțină cel puțin 1.000 de semne, precum şi datele de identificare ale autorului (nume, prenume, e-mail, telefon, regiunea și localitatea de reședință).

”Câștigătorii concursului vor fi anunțați printr-un comunicat de presă la începutul lunii martie 2017, urmând ca, ulterior, lucrările să fie publicate în presa dedicată comunităților românești din afara granițelor. Concursul a premiat până în prezent aproape 50 de tineri din comunitățile românești din Ucraina. Practic, este o modalitate prin care ne dorim ca elevii și studenții de etnie română să gândească analitic la tot ce reprezintă identitatea lor într-un ecuație europeană, unde diversitatea culturală este cheia”, spune Sergiu Dan, președintele Asociației Convergențe Europene.    

Concurenții din fiecare regiune care vor obține locurile I, II și III vor primi câte o Tabletă Internet (câte trei tablete pentru fiecare regiune), premierea urmând să aibă loc în regiunile de reședință ale participanților, la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cernăuți, Odesa și Slatina, la o dată care va fi stabilită în funcție de disponibilitatea corpului diplomatic și a organizatorilor concursului.

Despre Asociația Convergențe Europene

ACE este o organizație neguvernamentală din România care, prin proiectele pe care le desfășoară, încearcă să contribuie la consolidarea relațiilor dintre românii din țară și cei din jurul granițelor, prin promovarea valorilor europene și implicarea tinerilor cu potențial. Înființată la București în 2011, asociația a organizat o serie de evenimente și conferințe cu tematici care dezbat situația românilor din afara granițelor și colaborează constant cu instituțiile statului român care au în statut susținerea românilor din afara țării.

Despre Eurocentrica

Eurocentrica este o organizație creată în 2010 printr-un parteneriat de profesioniști din mediul academic, domeniul politicilor publice, ONG și de afaceri. Misiunea Eurocentrica este aceea de a promova statul de drept, democraţia, cooperarea economică, a culturii şi dezvoltării durabile în Europa. Asociația mai susține și proiecte dedicate comunităților româneși din țările de vecinătate.

Detalii suplimentare pot fi obținute la e-mail: eseuri2016@gmail.com sau pe pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/AsociatiaConvergenteEuropene/info/?tab=page_info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.