Cele mai bune 10 documentare despre istoria muzicii house

Muzica house are o poveste aparte. Apărută la Chicago în anii 1980, a devenit curând foarte populară în întreaga lume, de la Paris până în Africa de Sud.

Iată câteva filme documentare care prezintă dezvoltarea surprinzătoare a acestui gen muzical.

1.The Chemical Generation. Prezentarea este făcută de cunoscutul cântăreț Boy George, care vorbește despre modul în care consumul de droguri din cluburi ar fi dus la creșterea popularității muzicii house, în anii 1980-1990 în Marea Britanie.

2. Inside House. Producția este cu buget foarte redus și constă în interviuri cu diferiți Dji, printre care Kerri Chandler, Jay-Jay sau DJ Gregory. Discuțiile cu ei ating și subiectul apariției formatului audio MP3, care este acum folosit deseori în cluburi.

3. Slices: Theo Parrish. Este singurul documentar care include interviuri cu un singur DJ, Theo Parrish. El vorbește despre discurile de vinil și despre cum noua tehnologia a ajuns să înlocuiască măiestria artistică a unui DJ cu metode noi, convenabile.

4. This Ain’t Chicago: UK House According to the Artists That Lived It. Documentarul prezintă apariția muzicii house în Marea Britanie, la începutul anilor 1990. Prezentarea îi aparține lui Richard Sen, care a realizat o colecție de muzică intitulată This Ain’t Chicago, pentru casa de discuri Strut Records.

5. Paris is Burning. Filmul prezintă modul în care muzica house a cucerit sălile de dans din Harlem, unde tinerii de culoare au făcut cunoscut acest gen muzical.

https://vimeo.com/96308840

6. From Jack to Juke: 25 Years of Ghetto House. Documentarul îi are ca invitați, printre alții, pe Dj Gant-Man, DJ Superman, DJ V-Dub, care vorbesc despre modul în care a lua naștere stilul house în Chigaco.

7. Real Scenes: Johannesburg. Documentarul arată care este situația muzicii house în Africa de Sud, prezentând povestea unor artiști consacrați deja, dar și pe a unor tineri producători care sunt la început de drum.

8. Maestro: The History of House Music & NYC Club Culture. Producția arată trecerea de la muzica disco a anilor 1970 la fenomenul house din cluburile din New York, unde s-au lansat The Continental Baths, The Paradise Garage, sau The Loft, care au dus la nașterea fenomenului DJ. Filmul include interviuri cu Little Louie Vega, Frankie Knuckles și Tom Moulton.

http://youtu.be/cWpAYtmsqqM

9. Back in the House. Și acest film prezintă cluburile din New York, dar într-o perioadă mai recentă, a anilor 1990, când erau celebri Masters at Work sau petrecerile Body & Soul ale lui Francois K.

10. Pump Up the Volume. Documentarul mai amplu arată evoluția muzicii house de la Chicago la Londra, până la mijlocul anilor 1990 și include interviuri cu Frankie Knuckles, Marshall Jefferson, Pete Tong, Jesse Saunders, Happy Mondays.

http://youtu.be/rw-tRL9PUNg

Sursa: BeatPortNews

Bonus: The Sound Of Berlin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.