Proiecte noi la TIFF: Transilvania Film Festival Fund și Transilvania Pitch Stop

Două proiecte noi, inițiate anul acesta de Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie, Cluj-Napoca), își propun să descopere talente noi și să sprijine cineaștii români.

Logo TFFFTransilvania Film Festival Fund (TFFF) este un fond care va oferi sprijin financiar pentru producția de scurtmetraje și documentare cineaștilor din zona Transilvaniei, în timp ce Transilvania Pitch Stop (TPS) este o platformă prin care cineaști aflați la început de drum, din orice colț al țării, au șansa de a-și dezvolta și prezenta proiectele de lungmetraj în fața unor potențiali producători și finanțatori români și străini.

În lipsa unor proiecte și inițiative susținute care să stimuleze, deopotrivă, co-producțiile dar și derularea unor proiecte independente de film, cineaștii români își înscriu anual proiectele noi la evenimente similare organizate de către alte festivaluri din regiune, cum sunt cele de la Sofia sau Sarajevo. Începand cu ediția a 13-a, TIFF organizează primul program de amploare în acest sens din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.