Radacinile intunecate ale numelui Avicii

Avicii
Avicii

Avicii Fade into darkness CD coverIn Budism, numele de Avīci (provenit din sanscrita si insemnand ,,fara aripi” – In japoneza si chineza: 無間地獄, Wújiàn dìyù sau 阿鼻地獄, Ābí dìyù), sau Avichi este cel mai jos nivel din iad (denumit si Naraka), in care mortii care au pacatuit grav se pot renaste. Se spune ca acesta este un cub de 20,000 yojanas (intre 120,000 si 300,000 km) pe fiecare parte, ingrupat in adancul pamantului.

Avīci este frecvent tradus in alte limbi ca fiind iadul ,,care nu se intoarce”, conform ideii ca cei care au fost trimisi acolo vor ramane etern. Celelalte iaduri functioneaza mai mult ca un purgatoriu, unde probabil dupa mai multe veacuri de suferinta, cei de acolo se pot renaste intr-o forma de viata primitiva intr-un loc care este intr-un fel mai putin oribil, in timp ce pacatosii din iadul Avīci raman fara speranta.

Mai mult decat atat, nu doar numele este acelasi. Avicii a admis ca s-a asociat in mod deliberat cu cel mai adanc nivel al iadului. Ce este cu adevarat ciudat este ca el trateaza aceasta afirmatie cu non-salanta in mai multe interviuri si nu ofera nicio explicatie plauzibila pentru alegerea numelui, afirmand doar ca ,,a sunat cool”

Avicii confirma provenineta numelui:

Andrei Hodorog
Entuziast al domeniului IT si ascultator Radio DEEA de la varsta de 10 ani. Impatimit al muzicii electronice, fara de care munca ar merge mai greu. In prezent, student in Marea Britanie. Activist in domeniul IT pentru salvarea softului Winamp (www.savewinamp.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.