INTERVIU: AFTERHILLS Festival – trei zile de muzică & frumos

Afterhills logo festival

Se anunță o vară plină de evenimente și festivaluri muzicale, unele mai noi, altele cu tradiție deja pe piața românescă. Am decis să aflăm mai multe despre ele.

De această dată ne-am oprit în Iași pentru Afterhills – un festival de muzică și artă – aflat la prima ediție și care promite să ne tină în priză timp de 3 zile (23-25 iunie) cu artiști de renume din lumea muzicală românească și internațională, multă voie bună, expoziții de artă plastică și lista nu se oprește aici.

Am stat de vorbă cu Alina Cojocaru – PR AFTERHILLS, o persoană ce abundă de pasiune pentru ceea ce face, extrem de veselă și de binevoitoare.

 

Radio DEEA: Aș vrea să începem prin a ne împărtăși câteva detalii despre povestea din spatele acestui festival. Cum a pornit totul? Care a fost ideea de start?

Alina Cojocaru: Anul trecut, în vară, împreună cu cei 3 organizatori, Ovidiu Biber, Victor Mandric și Vasile Biber, ne-am întâlnit și am încercat să răspundem la intrebarea: Cum ar fi sa facem la Iași un festival de amploare?

Evenimente frumoase se întamplă întodeauna în orasul nostru, însă până acum nimeni nu a avut curajul de a face ceva atât de mare. E adevarăt că nu știam ce ne așteapta, dar am depășit fiecare etapă cu bine până acum.

Radio DEEA: De ce Iași și de ce această denumire – AFTERHILLS?

Alina Cojocaru: Pentru că e orasul nostru și merităm să se întâmple astfel de evenimente. Vrem ca lumea să știe că existăm și că suntem capabili să facem lucruri mărețe.

Denumirea a venit după îndelungi discuții și analize, ne-am dorit ceva care să ne reprezinte și să însumeze toate eforturile noastre. Astfel, am ajuns la concluzia că AFTERHILLS este un compus perfect pentru noi. Înseamnă: „Târziu, dar ne ridicăm!” și suntem foarte încântați de ceea ce am creat.

Alina ne-a povestit că în spatele proiectului AFTERHILLS se află o adevărată familie extinsă: “prieteni dragi din copilarie Ovidiu Biber, Vaile Biber și Victor Mandric” tătici devotați, oameni cu familii frumoase, experiențe profesionale de invidiat și vise mărețe, “care nu au renunțat în ciuda refuzurilor repetate, a drumului anevoios de până în prezent.”

Cu o asemenea echipă nu e de mirare că bazele acestui festival sunt extrem de stabile, însă ne doream să aflăm mai multe despre acel “je ne suis que” , acel lucru care definește întregul concept.

Radio DEEA: Am înteles că nu vă doriți să reinventați rețeta de festival de succes, însă suntem siguri că există elemente ce vă diferențiază de restul. Care ar fi acelea și la ce ar trebui să ne așteptăm de la Afterhills?

Alina Cojocaru: AFTERHILLS este festivalul ce propune nu doar muzică, ci și un mini-concediu pentru toată familia.

Numeroase activități, spațiu de joacă pentru copii, instalații și ateliere de artă modernă, zone de lounge, food&drinks și artiștii naționali și internaționali, toate vor face din Iași destinația lunii iunie.

Pe lângă concertele de senzație, am pregătit o serie de surprize pentru participanți, pentru ca vacanța de 3 zile și 3 nopți să-i lase cu bateriile încărcate. Festivalul se va desfășura la 5 kilometri de Iași, în zona Șes Bahlui, pe un teren gata să primească zeci de mii de oameni.

Radio DEEA:  Line-up-ul este, îndrăznim a spune, demn de a satisface toate gusturile. Cum v-ați decis asupra artiștilor …. și la ce alte nume mari să ne mai așteptăm?

Alina Cojocaru: Programul complet va fi disponibil de pe 8 Iunie când se vor puse în vânzare și biletele de o zi.

Ultimii artisti anuntati: Bob Sinclar, Hooverphonic, Morcheeba, ATB,  Anael Ra, Ancient Core, Argatu, Audiofly, Avgustin, Baba Dochia, Back on Wax, Bobi (Kaya Foundation), Bogdan Vix, Bono Goldbaum, BRUM, CAP, CHUTHEJHU (Genmaica Sound System), Cody, Cristian Varela, Cromonova, Daniell C, Darkology, DJ Chuck Wonderland, DJ Cruz, DJ Junior Gruia T, Dubphone, Eleusyn, Emann, E-Mantra, EUJAH (Genmaica Sound System (CJ), Febentropia, Ghiauru, Gojira&Planet H, Greeg & Onuc, Ioana Faya (Kaze Sound System) (IS), Ion Ludwig, Istratec, Iulian Toma, John Junior, Kaze, Kapnobataii Kogaionului, L 45 (Roots on Vinyl), Latam, Lifebloom, Ligia Hojda, Logical Elements, Lygos, Macanache, ProtoN, Ranno Vollman, Rawanne + MikeT, Reasonandu, Red Pig Flower, ROA, Saranankara, Sean Jay Dee, Shivay, Sistah RastahFairy, Thal, The Motans, The Therapist, Tibi, Zdob și Zdub se alătură artiștilor deja anunțați anterior.

Radio DEEA: Afterhills nu înseamnă doar muzică, ci și artă, publicul fiind invitat să ia parte la ateliere de creație și expoziții de artă plastică. Ne poți da mai multe detalii despre acestea?

Alina Cojocaru: La AFTERHILLS Music&Arts Festival pe lîngă cei 100 de artiști ce te așteaptă pe 4 scene, vei avea Câmpul artei, care va fi realizat de profesioniștii în domeniu, artiști locali, care vor interacționa cu publicul pentru o experiență completă. Spiritul liber, neconformist și creativ va fi încurajat prin toate activitățile din perimetrul festivalului.

Arhitectura scenelor va fi punctul de plecare a energiei, iar artiștii ce vin pentru prima dată în Iași vor completa bucuria de a fi parte la un eveniment la care îți vei dori o ediție viitoare. Fii acolo! Mai mult, intenția noastră este de a face Iașul orașul preferat al tinerilor și nu numai.

Promitem festivalierilor un concediu de trei zile și trei nopți, în care își vor putea organiza bagajul atât cât să încapă într-un cort.  În rest, sfătuim lumea să împacheteze doar voia bună și cheful de distracție. 

Ne-am bucurat să auzim atâtea lucruri frumoase despre acest festival și ne bucurăm sincer că încă există oameni ambițioși și pasionați de ceea ce fac. Tocmai de aceea, nu ne rămâne altceva de făcut decât să vă invităm la Iași între 23 și 25 iunie pentru un festival ca la carte.

Mai multe informații despre festival și bilete găsiți pe site-ul oficial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.