Constructii de lux din bambus – locuinte 100% ecologice

Elora Hardy, personajul principal al povestii de astazi, a cunoscut culmile succesului devenind unul dintre designerii de bijuterii ai renumitei case de moda Donna Karan, dupa absolvirea facultatii de arte din New York.

5-interior casa din bambus proiect Ibuku Bali IndonesiaDesi nu-i lipsea nimic, iar in fata i se asternea un viitor promitator si stralucitor, tanara Elora a decis sa renunte la tot ce construise, abandonand metropola americana pentru a se muta in Bali, unde avea sa puna pe picioare bazele unui proiect inedit, prin care si-a propus sa promoveze constructiile sustenabile.

Nascuta fiind pe insula Bali din Indonesia, Elora a simtit ca trebuie sa se reintoarca pe taramul care i-a dat viata si sa continue munca inceputa de parintii ei, si ei bijutieri de succes, care au initiat si au dus la bun sfarsit proiectul celei mai verzi scoli de pe planeta – Green School Bali – din respect pentru acest colt de lume de care cei doi pur si simplu il adora.

Astfel ca Elora Hardy, impreuna cu fratele ei si o echipa de designeri, arhitecti si meseriasi locali talentati au pus bazele companiei Ibuku, a carei scop este sa duca constructiile din bambus la un alt nivel, unul neatins pana acum, spre a demonstra calitatile unice ale acestui material natural si pentru a-l face cunoscut in intreaga lume. Asa a luat nastere proiectul Green Village (n.r. Satul Verde), ce se doreste a fi un complex de locuinte 100% ecologice, asezat in mijlocul padurilor balineze, cu design inspirat de natura, ce inspira libertate si relaxare.

In anul 2006, cand a construit Scoala Verde din Bali, John Hardy, tatal Elorei, a fost intrebat de ce a ales bambusul in calitate de materie prima. Raspunsul a fost urmatorul: „Bambusul este viitorul. Este cel mai frumos, versatil, inalt si rezistent material pe care l-am gasit. Avand in vedere ca padurile din care se produce cherestreaua sunt din ce in ce mai putine, iar cimentul este un material cu…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/06/constructii-de-lux-din-bambus-locuinte-100-ecologice/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.